Zo zien je nagels er (zelfs zonder nagellak) geweldig uit

Met de lage temperaturen zitten we liever met onze lover bij het haardvuur (of verwarming, net zo gezellig) dan dat we in een nagelsalon zitten voor een manicure. Maar de winter is geen vriend van onze nagels, en daarom helpen we je. Zonder nagellak kunnen je nagels er ook geweldig uitzien. En je kunt ook nog eens lekker voor het (kunst)vuur blijven zitten:

Bescherm je vingers

Draag altijd handschoenen als je naar buiten gaat in dit koude winterweer. Dit zal je nagels beschermen en voorkomen dat ze droog en broos worden. Het voorkomt zelfs dat je last krijgt van nijnagels (een klein uitstekend stukje huid naast je nagel). Deze worden vaak veroorzaakt door een droge en gebarsten huid rond de nagels.

Denk om de vorm

Deze tijd van het jaar is niet echt geschikt voor puntige, lange nagels. Door het koude weer kunnen nagels sneller afbreken. Kies daarom liever voor een ronde vorm, zodat scherpe hoekjes niet kunnen afscheuren.

Gebruik olie

Gebruik een olie speciaal ontwikkeld voor nagelriemen. Dit houdt ze zacht en verzorgd. Tevens houdt dit je nagels flexibel, waardoor ze buigen in plaats van afbreken.

Houd een nagelknipper paraat

Mocht je toch last krijgen van nijnagels (die vervelende velletjes naast je nagels), knip ze dan af met een nagelknipper. Trek er liever niet aan, want dit kan je huid laten bloeden.

Pas op voor bepaalde producten

De winter is meestal het griepseizoen. Maar het is verstandig op te passen met antibacteriële handgel. We snappen dat je wilt ontsmetten, maar in deze producten zit zoveel alcohol. Dat kan je handen uitdrogen wanneer je het veel gebruikt. Je handen wassen is genoeg. Smeer ze daarna in met een verzorgende handcrème.

Reageer op artikel:
Zo zien je nagels er (zelfs zonder nagellak) geweldig uit
Sluiten