Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 26 juli 2017

Zo zoet: Deze man schreef de liefste brief ooit aan zijn vriendin en je hart gaat ervan smelten

Af en toe vinden we brieven op internet die we je gewoon niet kunnen onthouden. En dit is er een van. Deze brief zal je hart doen smelten en het geloof in de liefde doen herstellen.

De brief is van Kyle James. Hij woont samen met zijn verloofde in Asheville, North Carolina. Ze gaan in juli 2018 trouwen in Kroatië, waar ze samen hebben gereisd. Kyle schreef over de reis in zijn debuut Not Afraid of the Fall.

Kyle leidt zijn brief zelf in:

In 2015 stopten mijn vriendin Ashley en ik onze negen tot vijf banen en kochten we een enkele reis van ons huis in Denver naar Parijs. De 114 dagen die daarop volgden trokken we door vijftien landen en achtendertig steden.

Voordat we vertrokken waren we drie jaar samen en we hadden een zekere routine gecreëerd in ons leven. Een sleur. We zagen elkaar niet in de ochtend omdat Ash lang moest reizen naar haar werk. We aten ’s avonds op de bank terwijl we Netflixten.

We besloten om onze toekomst op het spel te zetten en gelukkiger te worden. Het was het beste wat ik ooit heb gedaan.

Toen we terugkwamen schreef ik mijn eerste boek over onze ervaring en toen de eerste druk er was ben ik met Ash gaan hiken. We zijn door het Appalachische gebergte naar de exacte plek van onze kus gegaan. Daar heb ik het boek gepakt en haar gevraagd het te lezen.

Dit is in een notendop wat in het boek staat.

Mijn liefste Ash,

Aan jou hebben we onze reis te danken.

Je hebt er altijd van gedroomd om over de wereld te reizen. Toen we begonnen met daten was het alles waar je over sprak. Je vertelde dat je niet kon wachten om te vertrekken uit de kleine universiteitsstad en te zien hoe het leven er verder uit zag.

Elk jaar om middernacht op oudejaarsavond, als we proosten met goedkope champagne en elkaar kusten, vroeg jij of ik met jou de wereld wilde over reizen

Toen we afstudeerden wilde je zestien jaar scholing vieren door samen te reizen. Ik zei dat dat niet slim was. Dat we carrière moesten maken omdat het daar de uitgelezen tijd voor was. Ik zei dat we het geld nog niet hadden om te reizen en geen tijd om de wereld over te gaan. Ik vroeg je om te wachten. En jij luisterde.

We sloten een compromis en verhuisden naar Denver, om daar onze carrières te starten. Jij ging aan de slag in een kinderdagverblijf en ik ging lesgeven in de financiën.

Elk jaar om middernacht op oudejaarsavond, als we proosten met goedkope champagne en elkaar kusten, vroeg jij of ik met jou de wereld wilde over reizen. Je vroeg of ik je wilde meenemen naar romantische hoekjes in Praag en intieme eilanden in Thailand. Je vroeg of ik met je wilde verbranden in Italie en lange dagen op het strand met je wilde doorbrengen in Griekenland.

Elk jaar vroeg je het en elk jaar had ik een reden waarom we beter konden wachten. Ik zei dat ik meer werkervaring wilde opdoen. En jij luisterde.

Door deze beproevingen werden we juist steeds verliefder op elkaar.

Een jaar later kreeg ik een nieuwe baan, mijn droombaan. Toen ik thuiskwam met het nieuws keek of of ik alle lucht uit je longen had geperst. Ik kon zien hoe murw je was geslagen. Je ogen begonnen te glimmen, terwijl je me feliciteerde me met waar ik zo hard voor had gewerkt. ‘Nu kunnen we bizarre vakanties nemen,’ verzekerde ik je. Maar we wisten allebei dat waar jij al je hele leven over droomde, zojuist vervlogen was.

Nadat ik een paar weken had gewerkt bij mijn nieuwe baan, haatte ik het. Het was niet wat ik had verwacht. En iedere avond dat ik thuis kwam voelde ik me leeg. Ik had jaren gewerkt om op dit punt te komen en het bleek dat het niet was wat ik met mijn leven wilde doen. Jij zag me zitten op de bank, uitgeteld, keek me in de ogen en zei dat je een goed idee had.

Ik was bang om de comfort van ons leven in Denver te verlaten. Maar elke dag naast jou wakker worden, jouw lachende gezicht dat zo graag de wereld wilde ontdekken, zei me dat het goed was.

Ik vond het moeilijk om jouw reislust te omarmen in de Toscaanse hitte. En tijdens de vermoeiende backpackdagen in de jungles van Thailand. Maar door deze beproevingen werden we juist steeds verliefder op elkaar.

Toen we weer thuis waren was ik bang dat mijn boek niet af zou komen en dat ik geen uitgever zou vinden. Maar jij spoorde me aan om gewoon door te gaan.

Ash, je bent de wind in mijn zeilen en de inkt van mijn pen. Het maakt niet uit waar ik heen ga of wat ik doe, het enige wat ik zeker weet, is dat ik bij jou wil zijn. Ik wil jou aan mijn zijde. Ik wil nooit meer stoppen met jou te verkennen.

Wil je met me trouwen?

Foto’s: Kyle James

Reageer op artikel:
Zo zoet: Deze man schreef de liefste brief ooit aan zijn vriendin en je hart gaat ervan smelten
Sluiten