Zo zorg je dat je jouw perfecte parfum vindt

Er zijn inmiddels zo ontzettend veel heerlijke parfums op de markt gebracht dat we soms door de bomen even het bos niet meer kunnen zien. Hoe zorg je er dan voor dat je tóch dat perfecte parfum in handen krijgt?

Tip 1:

Vaak is het zo dat, wanneer je al de parfums die je bezit naast elkaar zet, ze eigenlijk allemaal stiekem wel een beetje op elkaar lijken. Je hebt niet voor niets een voorkeur voor bepaalde geuren. En dat is ook helemaal niet erg. Nee, het is zelfs erg behulpzaam. Als je bijvoorbeeld merkt dat je neigt naar roos-achtige geuren, ga dan opzoek naar geuren met bijvoorbeeld jasmijn of andere varianten van bloemen. Zo maak je de zoektocht al stukken dragelijker.

Tip 2:

Je reukorgaan is op twee momenten op zijn best: in de ochtend en op momenten van stress. Beiden ietwat lastig om toe te passen op een tripje naar de parfumerie, hoewel shoppen natuurlijk érg stress verlichtend kan werken..

Tip 3:

Heerlijk. Urenlang strookjes vol spuiten in de parfumerie om er zo maar achter te komen van welke geur je hartje sneller gaat kloppen. Maar de meest effectieve manier is het niet. De beste methode is om drie geuren te pakken, ze op stukjes papier te spuiten (die fijne strookjes die altijd door de hele winkel liggen) en er eventjes aan te ruiken. Ga vervolgens verder winkelen en ruik pas na 30 minuten weer aan de luchtjes. Dan is de geur namelijk goed ingedroogd en kun je de ondertonen ruiken. Niet te snel beslissen dus.

Tip 4:

Maar wat nu als je wel tien parfums wil testen? Dan is het handig om je neus even te ‘resetten’. Dit kun je doen door even aan een neutraal papiertje of zakdoekje te snuffelen.

Tip 5:

Wanneer je een aantal luchtjes hebt gevonden die je lekker vindt is het slim om er de testertjes van aan te vragen. Zo kun je thuis rustig alles uitproberen zonder je te hoeven haasten.

Reageer op artikel:
Zo zorg je dat je jouw perfecte parfum vindt
Sluiten