Zo zorg je dat je niet lijkbleek de winter doorhoeft (zonder zonnenbanksessies)

Er diep gebronzed uitzien tijdens de winter kan al snel een beetje onnatuurlijk overkomen. Wat kun je dan het beste doen om toch nog gezond voor de dag te komen? Een aantal tips voor de donkere dagen:

Denk glow in plaats van brons

In de zomer kom je redelijk makkelijk weg met bijna iedere bronzer. Het zonlicht is namelijk in make-up opzicht een goede vriend. Echter zijn we in de winter vaak een slap aftreksel van ons fabuleuze zelf waar we zo wit worden als doekjes. Kies dus, als je persé voor een bronzer wil gaan, voor een kleur die nú goed bij je past. Niet die van tijdens je vakantie op Ibiza. Ook kan een blush in combinatie met een getinte highlighter veel doen voor je complexie. Kijk in ieder geval hoe dan ook uit voor een duo penotti toestand.

Gezichtsbruiner

Koop een speciale bruiningscrème voor je gezicht. Vaak smeren dames een bodylotion over het hele lichaam én gezicht. Echter zijn deze lotions veel te heftig voor ons zachte gezichtje. Een gezichtsbruiner verkleurt heel geleidelijk. Breng een klein beetje aan op de plekken waar je gewoonlijk bruin wordt (je voorhoofd, neus, wangen etc) en smeer het uit naar de buitenkanten van je gezicht.

Vergeet de rest niet

Nee, je hoeft dan ook weer niet perse je lichaam over te slaan. Het is bijvoorbeeld mooi om je handen en onderarmen mee te nemen. Wederom beginnen op de punten waar je normaal zon vangt en naar buiten uitsmeren.

Moisturize

Ja, daar zijn we weer met onze moisturizer. De truc voor een mooie en gezonde huid deze winter blijft natuurlijk goed smeren. Je huid is al op zijn droogst en het vervolgens kunstmatig bruinen gaat daar niet bij helpen. Lekker dik blijven smeren dus en je huidje zal je dankbaar zijn.

Reageer op artikel:
Zo zorg je dat je niet lijkbleek de winter doorhoeft (zonder zonnenbanksessies)
Sluiten