Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 19 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo zorg je met liefde voor je haarborstel

Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan, maar je haarborstel heeft net als je haar ook bepaalde behoeftes. Zo was je namelijk netjes iedere keer je haar, maar krijgt je borstel het weer te verduren als hij probeert je net iets te vette haar te verbloemen. Dat kan zo niet langer. Zorg voor je borstel is niet alleen belangrijk uit hygiëne, maar ook voor je haren zelf. Wat kun je het beste doen?

De haren verwijderen

Bedenk je eens wat er allemaal in je borstel kan gaan zitten over de dagen/ maanden/ jaren. Niet alleen vette haren zorgen voor viezigheid, ook haarproducten, stof en huismijt kunnen zich ophopen in je borstel. Ieks. Een handige manier om je borstel schoon te maken is als volgt: Pak een relatief scherp dun object. Een vork, pen of potlood bijvoorbeeld. Duw de pen in het midden van de borstel onder het haar wat aan de borstel kleeft. Hiermee creeër je als het ware een ‘haarbrug’. Pak er vervolgens een schaar bij en knip de brug door. Hierdoor krijg je twee gescheiden gedeeltes met haar. Nu kun je gemakkelijk de haren uit je borstel trekken.

De borstel schoon maken

Als je eenmaal de haren uit je borstel hebt verwijderd is het slim ook de borstel zelf nog schoon te maken (zeker als je een borstel hebt die je in kan duwen). Dit hoeft niet heel moeilijk te zijn. Sop hem desnoods even mee onder de douche en spoel hem goed uit. Laten drogen en je borstel is weer zo goed als nieuw. Je borstel is hierna niet alleen schoon, het zorgt ook voor een wereld van verschil voor je haar. Je gaat toch ook niet nadat je je haren hebt gewassen er doorheen woelen met vette handen? Zo dachten wij ook.

Reageer op artikel:
Zo zorg je met liefde voor je haarborstel
Sluiten