Zo zorg je voor een zachte en stralende huid tijdens de winter

Tijdens de winter wordt je huid aan verschillende weersomstandigheden blootgesteld. Dit kan nog weleens leiden tot een droge, rode en pijnlijke huid. Maar met een beetje hulp van jezelf, zorg je ervoor dat je huid stralend en gezond blijft.

Je huid heeft ander soort verzorging nodig in de winter dan in de zomer. Het begint eigenlijk al bij een goede dag – en nachtcrème. In de winter wordt aangeraden om een crème te gebruiken op oliebasis in plaats van op waterbasis.

Wees zacht voor je huid

In de winter is het ontzettend belangrijk dat je je huid goed hydrateert. Daarom is het ontzettend belangrijk een goede, hydraterende crème te gebruiken. Maar ook wat betreft reinigers moet je in de winter kiezen voor een wat minder heftige. Kies daarom voor een milde en zeepvrije gezichtsreiniger.

Exofoliëren

Zorg er vaak genoeg voor dat je huidschilfers en dode huidcellen verwijdert. Gebruik hiervoor een milde scrub óf een serum. Wanneer je dit in de winter goed bijhoudt, heeft je ‘nieuwe huid’ meer tijd om te hydrateren.

Trek laagjes aan

Zorg ervoor dat je huis geen sauna wordt wanneer het buiten koud is. Een veel te hoge verwarming zorgt ervoor dat je huid ontzettend uitdroogt, dit is nou net wat je niet nodig hebt. Kies in plaats van een hoge verwarming, voor meer laagjes. Zo krijg je het ook echt wel warm en daarnaast is het ook net iets beter voor je energierekening.

Douche niet té lang

Na een koude fietstocht is niets lekkerder dan een heerlijke warme en lange douche te nemen. Maar pas hier ook mee op. Heet douchen tast namelijk het beschermlaagje van je huid aan. Kies daarom voor een niet te warme douche en smeer je huid na een douche ook goed in.

LEES OOK: Zo breng je foundation mooi aan op een droge huid

Reageer op artikel:
Zo zorg je voor een zachte en stralende huid tijdens de winter
Sluiten