Zo zorg je voor je wenkbrauwen tussen waxbeurten in

Wanneer je je wenkbrauwen in de handen van een professional legt, weet je dat je maar beter met een iets te wilde dan een te kaalgeplukte wenkbrauw aan kan komen. Maar dat betekent ook dat je ruim een week voor je afspraak rondloopt met wat we zelf zouden willen beschrijven als een 'uit de kluiten gewassen monobrauw'. Hoe overleef je de tijd tussen je waxbeurten?

Boek je afspraken niet te dicht op elkaar

Hoewel het een goed idee lijkt, kun je beter wat tijd nemen tussen je waxbeurten in. Wij raden aan om rond de drie tot vier weken een bezoekje te brengen aan de waxsalon. Wanneer je eerder langsgaat heb je een grote kans dat de haartjes nog niet lang genoeg zijn om ze fatsoenlijk te plukken. En dat is ook weer zonde van al dat geld.

Prepareer je voor je afspraak

Neem als het kan een voorbeeld mee van hoe je graag wil dat het er (ongeveer) uit komt te zien. Beelden zeggen op zo’n moment toch meer dan woorden. Heb je besloten dat je echt iets helemaal anders wil met je wenkbrauwen? Zorg dan dat je minimaal vier weken je wenkbrauwen niet plukt. Enkel zo kan een pro de perfecte wenkbrauw voor je shapen.

Blijf zoveel mogelijk weg van de pincet

Pro’s zeggen vaak mensen in hun stoel te krijgen die hun wenkbrauwen veel te dun hebben geplukt. En dan vaak ook nog in combinatie met een oneven vorm. Tja, we proberen ook maar wat? Wel helpt het om je er bewust van te worden wanneer je een ‘overplukker’ bent. Want als je dit grapje te lang volhoudt, hebben je wenkbrauwen er op een gegeven moment schoon genoeg van en dan komen ze niet meer terug. Ja, geen grapjes nu. Wenkbrauwen zijn serieuze zaken.

Een touch up mag af en toe

Natuurlijk, als er echt een haartje compleet buiten de vorm ineens omhoog is gekomen, dan kun je hem met een gerust hart verwijderen. Maar wat je ook doet, blijf wel van de vorm af. Dan kan je waxdametje tenminste weer rustig (en goed) haar werk doen als je weer eens langskomt.

Make-up is je vriend

Niets nieuws natuurlijk, maar make-up is wel degelijk je vriend wanneer je last hebt van wilde wenkbrauwen. Je kunt de overbodige haartjes namelijk prima wegwerken met een beetje concealer. En wanneer je de vorm benadrukt met gel of poeder ziet alles er ook meteen een stuk presentabeler uit.

Beschouw je wenkbrauwen als een verlengde van je haar

Als je echt serieus bent over je wenkbrauwen, dan behandel je ze net zo goed als je haar. Er zijn namelijk voldoende producten (en vormen van conditioners) om je wenkbrauwen mee te verzorgen. Verlang je naar een vollere wenkbrauw? Probeer dan eens Revitalash. Oorspronkelijk bedoeld voor langere wimpers, maar werkt evengoed voor een vollere brow.

Reageer op artikel:
Zo zorg je voor je wenkbrauwen tussen waxbeurten in
Sluiten