Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Love 29 aug 2020

Wedden dat jij deze 10 dingen over zoenen nog niet wist?

In ons leven zoenen we met z’n allen heel wat af. Een lekkere tongzoen uit liefde of vurige passie of een nette zoen als een begroeting bij je familie. We weten (hopelijk) allemaal hoe het voelt om een fijne zoensessie te hebben met je lover of crush en we weten ook allemaal dat een kus-sessie gezond is, maar wedden dat je deze dingen over zoenen nog niet wist?

Wij hebben een aantal leuke feitjes op een rij gezet.

Zoenen

Aangezien we met zijn allen best weten hoe zoenen werkt, is het best leuk om eens meer te weten te komen over de zoen zelf. Want wat weten we er nou eigenlijk over naast het feit dat het heerlijk is? Precies ja, nog niet zoveel.

Feitjes over zoenen

1. Rechtsaf

Tweederde van de mensen buigt hun hoofd naar rechts als ze zoenen. Het blijkt zo te zijn dat de meeste mensen een voorkeur hebben voor rechts. Ga maar bij jezelf na.

2. Record

De langste geregistreerde kus ooit duurde 58 uur, 35 minuten en 58 seconden. OMG, dat is nog eens een lange zoensessie.

3. Potje seks

Veertig procent van de mannen zegt dat een heerlijk lange, steamy zoen hem meteen in de startblokken zet voor een fijn potje sex (dertig procent zei dat het grijpen van zijn kruis dat effect heeft).

4. Waar komt het woord kussen vandaan?

Ons Nederlands woord ‘kussen’ komt van het Engels ‘to kiss’ en dat zou dan weer afgeleid zijn van het woord ‘cyssan’. Dat laatste zou niet zozeer verwijzen naar het zoenen zelf, maar eerder naar de smakgeluidjes die ermee gepaard gaan. Niet zo’n romantische afkomst helaas..

5. It’s a work-out baby

Wist je dat je tijdens het zoenen maar liefst 146 spieren gebruikt? En door één minuut te kussen verbruik je 26 calorieën. Het is dus de ideale facial work-out. Zeg maar bye bye tegen die sportschool en hello tegen je lover ;-).

6. Jullie vinden elkaars lippen altijd

Het is kennelijk zo dat ieder van ons beschikt over speciale neuronen die je helpen om de lippen van je partner te vinden. Dit komt natuurlijk vooral van pas als het donker is. Probeer het eens uit vanavond.

7. Het is niet zo vanzelfsprekend als we denken

We kunnen het ons haast niet inbeelden hoe mensen zonder een vurige zoensessie kunnen leven, maar in sommige culturen wordt er gewoonweg niet gezoend. Weird, right?

8. Twee weken

In je leven breng je ongeveer twee weken lang zoenend door. Wow lucky us.

9. Bacteriën

Als twee mensen met elkaar zoenen, wisselen ze tussen de 10 miljoen en 1 biljoen bacteriën uit. Yakkes!

10. Endorfine

En het laatste en leukste feitje is: bij het zoenen komen de stofjes endorfine en oxytocine vrij, die ervoor zorgen dat we ons happy voelen en minder gestrest. Let’s kiss lieve meiden.

Lees ook: Kiss me – Dit is wat verschillende zoenen over je relatie zeggen

Reageer op artikel:
Wedden dat jij deze 10 dingen over zoenen nog niet wist?
Sluiten