Dit is waar je op moet letten als je een zomergeur scoort

Heerlijk hoe geuren je mee kunnen voeren naar een tropisch eiland of vakantieherinneringen. Toch zijn niet alle geuren geschikt om te dragen tijdens een zomerse dag of – nog erger – het strand.

Zo kom je er achter hoe je de juiste zomergeur vindt of een goed alternatief.

Opgelet: zo onderscheid je zomergeuren

Ben jij zo iemand die altijd parfum sprayt, ook als het bloedheet is en je gaat liggen bakken? Dan wil je zeker even verder lezen. Niet alle geuren zijn namelijk geschikt voor de zon.

Het is je vast al eens opgevallen dat er speciale ‘summer fragrances’ op de markt zijn. Dat is niet zomaar een marketing truc, maar het is dus een écht ding. Er is namelijk één belangrijk ingrediënt die deze zomergeuren niet bevatten en dat is… alcohol!

Waarom alcohol niet thuis hoort in een zomergeur

We horen je denken: zit alcohol niet in ongeveer elke geur? Dat klopt. Het vormt namelijk bij veel geuren de basis. Het zorgt natuurlijk ervoor dat de ingrediënten goed met elkaar mixen en het één geheel wordt.

Toch heeft alcohol ook zo zijn nadelen. Het droogt de huid namelijk uit en kan – zeker in combinatie met hitte en zon – de huid gevoelig maken of andere vervelende reacties oproepen. Daar heeft niemand zin in natuurlijk tijdens een dagje strand of vakantie.

Het alternatief

Heb je moeite met het vinden van een lekkere zomergeur? Dan raden we je aan ook eens tussen de hair mists te kijken. Deze bevatten namelijk vaak geen alcohol omdat dit je haar uitdroogt. Hier vind je dus ook heerlijke geuren tussen die je in je haar kunt sprayen. Weet je zeker dat je geen vervelende reactie krijgt op je huid.

Lees ook: