Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Travel 26 sep 2019

Hallo winterzon! Dit zijn de 6 fijnste zonbestemmingen om de winter te ontvluchten

Helaas, de winter komt er nu echt aan. Echt koud is het nog niet, maar we weten dat het niet lang meer duurt voordat we verlangen naar heerlijke zonbestemmingen.

Om je een handje te helpen om die 4 maanden winter (ja écht) te overleven selecteerden wij de fijnste zonnebestemmingen.

De fijnste zonbestemmingen in de winter

Natuurlijke highlights in je haren van de zon, voetjes in het zand en energie voor tien dankzij vitamine D. Hallo fijnste zonbestemmingen in de winter:

1. Tropisch paradijs Curacao

Wie kent het niet? Curacao is en blijft een van de heerlijkste zonbestemmingen. Je kunt vrijwel overal Nederlands spreken, de oude vertrouwde Appie met je favoriete producten maar dan allemaal in de zon op het strand. Je kunt er prachtig snorkelen, er is elke avond een ander strandfeestje én grote kans dat je dolfijnen of schildpadden spot op het nabijgelegen eilandje Klein Curacao. Enthousiast? Lees hier een uitgebreid artikel over waarom Curacao het perfecte toevluchtsoord is.

2. Het hippe Kaapstad

In Zuid-Afrika is het zomer van december tot en met maart, met gemiddeld 26 graden en heel veel zon. Klinkt als tropische muziek in de oren niet waar? Wil je nog een voordeel: de tijdzone is hetzelfde als in Nederland, dus je hebt géén jetlag. De stranden bij Clifton zijn te gek én de strandjes hebben allemaal een eigen sfeertje. Maar vergeet ook een bezoek aan de Tafelberg niet. Beklim ‘m zelf of neem de kabelbaan. Pinguïns horen er natuurlijk ook bij. Op Boulders Beach bevindt zich een pinguïnkolonie. Spoiler: Je mag niet (zoals Instagrammers wel doen) over het hek voor een foto.

3. Cancun of Tulum in Mexico

Mexico is niet voor niets dé nieuwe hotspot voor it-girls, modellen en celebs. Het weer is prachtig maar deze locatie misschien nog wel mooier. Volgens bezoekers is nergens de zee zó prachtig blauw met helder water en de zandstranden intens wit. En dat allemaal onder wuivende palmbomen. Hier kun je genieten van luxe maar ook prachtige tripjes doen om de omgeving te verkennen. Must go zeggen wij. Cancun en Tulum zijn de plekken om te zijn volgens travel influencers.

4. Meerdere zonbestemmingen op de Canarische Eilanden

Ben je toe aan een beetje rust en klaar met het feesten? Dan zijn de Canarische Eilanden het helemaal voor jou. De doelgroep is namelijk iets ouder waardoor er weinig te beleven valt; hallo rust! Hier is het niet zo warm en zonnig als in Mexico of op Curacao, maar als je een klein beetje geluk hebt dan is het hier ook goed vertoeven in de winter. Het allerbeste aan deze bestemming? Het is slechts 4 uurtjes vliegen. Het is hier het hele jaar door lente, met temperaturen tussen de 20 en 27 graden. Wordt het Tenerife of toch een ander eiland?

5. Pracht en praal in Dubai

Ben jij dol op pracht en praal? Dan is Dubai de plek waar je wilt zijn. In slechts 6 uurtjes ben je op bestemming. In de winter is het hier rond de 25 graden is schijnt de zon écht iedere dag. In Dubai kan je helemaal losgaan als je van shoppen houdt. Ze hebben echt álles. Begin je toch de winter te missen? Dan kan je zelfs in deze woestijn een indoor skihal vinden. Tja, een beetje gek is het wel inderdaad.

6. Authentiek Cuba

Ook een parel tussen deze zonbestemmingen is Cuba. Als je het authentieke Cuba wilt zien doe het dan nú. Salsa muziek, extraverte mensen, rum én sigaren. De mooiste stranden van Cuba zijn de vinden aan de noordkust. Varadero is de bekendste badplaats, vanuit hier kan je ook perfect een bezoek brengen aan Havana. Zin in nog meer cultuur snuiven? Ga dan het binnenland in om de tabaksplantages te bezoeken. Ook het weer is hier perfect met 27 tot 31 graden in de wintermaanden.

Meer over vakantie vieren:

Reageer op artikel:
Hallo winterzon! Dit zijn de 6 fijnste zonbestemmingen om de winter te ontvluchten
Sluiten