Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 14 jul 2018

Tijd voor een nieuwe zonnebril? Deze monturen passen het beste bij de vorm van jouw gezicht

De hittegolf is nog lang niet voorbij en nu de zon dagelijks schijnt wil je wel een goede zonnebril dragen. Niet alleen eentje waarmee je tegen de zon in kunt kijken, ook het montuur moet perfect bij je gezicht passen. Maar welke zonnebril staat jou het mooist? Aan de hand van je gezichtsvorm kun je zien welk montuur het beste bij je past en wij zette het voor je op een rij:

Je hebt een rond gezicht

Heb jij een rond gezicht? Als je een ronde zonnebril draagt accentueer je extra de ronde vormen in jouw gezicht. Als je dit niet wilt kun je beter voor een hoekig montuur gaan, zoals een vierkante wayfarer. Als je dat contrast te groot vindt kun je er ook voor kiezen om een bril met cat eye-montuur te dragen. Door het wijd uitlopende model lijkt jouw gezicht veel minder rond.

Je hebt een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door hoekige (kaak-)lijnen. Het mooiste is om die hoekige lijnen te doorbreken met een ronde bril. Dus eigenlijk doe je dan precies hetzelfde als iemand met een rond hoofd die een vierkant montuur draagt. Als je een vierkant gezicht hebt is het mooi om een hippie-achtige John Lennon bril of klassieke pilotenbril te dragen.

Je hebt een ovaalvormig gezicht

Als jij een ovaalvormig gezicht hebt mag je jezelf zeer gelukkig prijzen, je kunt namelijk bijna alle monturen hebben. Jouw kin en voorhoofd zijn smaller dan het gedeelte op neushoogte en daardoor staan alle monturen jou mooi. Je kunt voor een klassiek model gaan, maar als je echt wil opvallen draag je een cat eye-montuur, want wauw dat staat jou prachtig.

Je hebt een langwerpig gezicht

Anders dan mensen met een ovaal gezicht is jouw gezichtsvorm langwerpiger en overal ongeveer even smal. Het is in jouw geval mooi om de lengte wat op te breken en dat doe je door een lekker grote zonnebril te dragen. De vorm maakt niet zo veel uit, als ‘ie maar extra is.

Je hebt een hartvormig gezicht

Heb jij een hartvormig gezicht? Dan zit een pilotenzonnebril jou als gegoten. De ronde glazen rusten op jouw schattige appelwangetjes en accentueren de vorm van jouw snoet. Babe.

Reageer op artikel:
Tijd voor een nieuwe zonnebril? Deze monturen passen het beste bij de vorm van jouw gezicht
Sluiten