Dit zijn de allerleukste terrasjes van Nederland om van de zon te genieten

Aankomend weekend kunnen we als het goed is gaan genieten van de eerste echte lentedagen. In sommige steden kan het zelfs 20 graden worden, woehoeee. Daarom hebben wij voor jullie alvast de leukste en zonnigste terrasjes van Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Haarlem en ‘s-Hertogenbosch opgezocht.

Amsterdam

Jack Dish
Wauw, Jack Dish heeft een mega groot buitenterras waar je de hele dag in de zon kunt zitten tussen de planten. Je kunt er lunchen en avondeten terwijl je geniet van een van de vele tapbiertjes. Cheers.
Stadionplein 19, Stadionbuurt.

Venster 33
Bij Venster 33 kun je heerlijk in de zon zitten tegen de beschutte muren van het restaurantje. Het is de ideale plek om mensen te spotten in De Pijp.
Eerste van der Helststraat 42, De Pijp.

Cannibale Royale Ruysdael
Veel mensen denken dat je hier alleen ’s avonds terecht kunt, maar dat is niet meer zo. Je kunt er ook lunchen en zit op het terras de hele dag door in de zon. Genieten.
Ruysdaelkade 149, De Pijp.

Girassol
Het terras van Girassol ligt aan de Amstel. Het terras heeft windschermen waardoor je de hele dag windvrij in de zon kunt zitten. Met mooi weer varen er tientallen bootjes voorbij die aan de kade aanmeren om ook een koud biertje te drinken.
Weesperzijde 135, Amsterdam Oost.


Girassol

Rotterdam

V11
Vessel 11 is het herkenbaarste rode schip van Rotterdam, dat kun je echt niet missen. Op de boot zit je heerlijk verstopt tussen planten op een chill terrasje. En op het water wordt je natuurlijk extra snel bruin.
Wijnhaven 101.

Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory ligt in de havenloodsen. Je kijkt uit op de mooiste gebouwen van Rotterdam, waaronder hotel New York (waar je overigens ook heerlijk kunt zitten). Dit is één van de hipste plekken van Rotterdam op dit moment.
Veerlaan 19D.

NRC
Het NRC café is gevestigd in het pand waar vroeger de redactie van de NRC zat. Het ligt in de populaire Witte de Withstraat en je zit er heerlijk in de zon met het lekker kopje cappuccino van heel Rotterdam.
Witte de Withstraat 63.

Aloha Bar
Vroeger zat hier een tropisch zwemparadijs, en dat maakt dit een hele bijzondere locatie. Het is namelijk gevestigd in de oude wildwaterbaan van het zwembad, en je kijkt prachtig weg over het water. Hier kun je aankomend weekend echt wel een paar uur vertoeven.
Maasboulevard 100.


Aloha Bar

Utrecht

Het Gegeven Paard
Naast Tivoli Vredenburg ligt het café Het Gegeven Paard. Op het pleintje zit je de hele dag heerlijk in de zon, het terras zit wel altijd bomvol dus wees op tijd als je buiten een lekker plekje wil bemachtigen.
Vredenburgkade 11.

Loft 88
’s Avonds geniet je hier van de lekkerste verse steenovenpizza’s. Loft 88 ligt buiten het centrum van Utrecht maar je kunt er heerlijk tot rust komen en even ontsnappen aan de drukte van de stad. Want zeg nou zelf, heb jij zin om te vechten voor een plekje op het terras?
Biltsestraatweg 88.

BROEI
Dit ligt net buiten het centrum van Utrecht, en je komt er niet zo maar langs als je het niet kent. Het restaurantje ligt tussen twee panden in waardoor het terras lekker in de luwte ligt en je dus geen last hebt van de wind.
Oosterkade 24.

Key West
Dit ligt redelijk ver buiten het centrum van Utrecht maar dan heb je ook wel echt het gevoel dat je op vakantie bent. Het terras is volledig omheind met glazen puien waardoor je windvrij zit en vol in de zon geniet van een lekker biertje. En als het echt lekker warm wordt, loop je even lekker naar het water en waan je je helemaal op het strand.
Strandboulevard 222.


Key West

Maastricht

In het Zuiden van ons land is het vaak nog een paar graden warmer. Als je aankomend weekend voor minimaal 20 graden gaat, kun je het beste de trein pakken naar Maastricht. De voorspelling is dat het aankomende zaterdag 22 graden wordt in Maastricht. En dan kun je het beste op één van deze vier terrasjes neerstrijken:

Café Zuid
Café Zuid ligt aan de Maas in het gebouw van Toneelgroep Maastricht. Er staan strandstoeltjes waarin je heerlijk onderuit hangt terwijl je kunt tannen in de zon.
Plein 1992.

Taverna la Vaca
Hier zie je de chicste mensen van Maastricht voorbij paraderen. En dat is natuurlijk heerlijk om naar te kijken. Het restaurantje ligt op een prachtig hoekje tegen een muur aan zodat jij lekker beschut zit.
Koestraat 3.

Café Lure
Café Lure ligt in een rustig gedeelte van de stad op een idyllisch pleintje. Je zit er heerlijk in de zon tussen de Maastrichtste studenten.
Grote Looiersstraat 7.

Café Zondag
Dit café ligt in de populaire wijk Wyck waar je direct doorheen loopt als je het station uit komt. Alle hippe mensen uit de stad verzamelen zich hier en als je een plekje weet te bemachtigen op het terras kun jij je daar de hele dag vermaken.
Wycker Brugstraat 42.


Café Zondag

Den Bosch

NomNom
NomNom ligt op een hoekje tussen twee rustige straatjes in. Het ligt in het verlengde van de Snellestraat, waar sowieso de allerleukste winkeltjes en eettentjes zitten. Het terras ziet er super tof uit en je drinkt hier de lekkerste witte wijn.
Postelstraat 79.

Mariapaviljoen
Het Mariapaviljoen ligt een beetje verstopt in het centrum van de stad. Het heeft een groot terras waar voldoende plek is voor iedereen. Na een dagje shoppen zie jij jezelf daar al heerlijk relaxen met een ijskoude Radler.
Burgemeester Loeffplein 70.

Café Reinders
Café Reinders ligt op een gezellig hoekje tussen allerlei terrasjes. Je kunt er heerlijk vanuit je stoel loeren naar alle voorbijgangers.
Kruisstraat 29 C.

BUURT
Cafe BUURT is een begrip in Den Bosch. Alle hippe jonge mensen verzamelen zich hier op het terras. Je kunt er heerlijk in de zon zitten en genieten van lekkere hapjes en drankjes.
Koningsweg 100.


BUURT

Haarlem

Stempels
Stempels heeft een enorm terras, waar plek is voor iedereen. Met mooi weer zit je hier de hele dag in de zon. Genieten. En oh, je kunt hier héérlijke oesters bestellen. Toe maar.
Klokhuisplein 9.

Het Veerkwartier
Het Veerkwartier heeft geen stadse maar een strandse sfeer. Ga lekker zitten met je voeten in het zand en het lijkt al hoogzomer. Met een heerlijk drankje in je hand geniet jij hier aankomend weekend van de warme zonnestralen.
A. Hofmanweg 62.

Brick
Niet iedereen weet dit, maar Brick beschikt ook over een heel lief beschut dakterras. Je kunt hier met je lover samen binnen een rustige en intieme sfeer genieten van de zon.
Breestraat 24-26.

Meneer Frans
In de binnentuin van Meneer Frans kan je in de zomermaanden heerlijk relaxen. In de luwte tussen andere panden in heb je geen last van wind. Je kunt er lunchen en borrelen.
Gedempte Oude Gracht 90-92.


Meneer Frans

Reageer op artikel:
Dit zijn de allerleukste terrasjes van Nederland om van de zon te genieten
Sluiten