Zorgt glutenvrij eten er nu echt voor dat je gewicht afneemt?

Vroeger was glutenvrij een vage term. Waarom moesten sommige mensen glutenvrij eten? Omdat ze anders buikpijn kregen (zover reikten onze kennis over gluten in ieder geval wanneer we vriendinnetjes om uitleg vroeger met een glutenallergie). Nu is het dieet compleet doorgeslagen en lijkt iedereen ineens te letten op zijn of haar gluten inname. Slim? Of complete onzin?

Afvallen

De meeste dames zouden zijn gestopt met het eten van gluten omdat het gerucht de rondte ging dat gluten slecht zouden zijn voor onze omvang (a.k.a buikje). Echter is maar zeer de vraag of het stoppen met eten van gluten nu echt zorgt voor gewichtsafname.

Vervangers

Door alleen te stoppen met het eten van gluten zul je niet per se afvallen. Simpelweg omdat je vervangers zult gaan zoeken (Koop dit! Het is glutenvrije pasta!) die in plaats van gluten juist meer vetten en suikers bevatten. Iets moet tenslotte die gluten vervangen in de producten en inderdaad, die vervangers zijn vaak alles behalve gezonder. Eigenlijk ga je er dus op achteruit, want wanneer je geen bewezen glutenallergie hebt zijn gluten in zijn geheel niet slecht voor je. Het is natuurlijk wel zo dat het goed is om minder witte pasta’s en brood te eten wanneer je een beetje op je gewicht wil letten. Echter heeft dat natuurlijk niet zo heel veel met die gluten te maken, maar eerder met de hoeveelheid koolhydraten die een product bevat.

Glutenvrij

Toch besloten helemaal van de gluten af te gaan? Kies dan bijvoorbeeld voor een bakje fruit (glutenvrij) na het eten in plaats van een glutenvrij cakeje. Glutenvrij eten werkt alleen in je voordeel als je het vervangt met pure producten zonder suikers, E-nummers en vetten.

Reageer op artikel:
Zorgt glutenvrij eten er nu echt voor dat je gewicht afneemt?
Sluiten