Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 23 september 2016

Zucht, steun, kreun… Dit zijn de fases die iedereen meemaakt die met een kater aan het werk is

Je wist dat je beter naar huis kon gaan. Immers, je moet de volgende dag werken. Maar het was zo gezellig. En je voelde je zo goed. Maar nu je met je katerige hoofd op je werk bent, heb je toch een beetje spijt.

Je hebt het vast wel eens gedaan, want ja, we doen het allemaal wel eens: iets te diep in het glaasje kijken en vervolgens met een kater aan het werk moeten. Deze fases herken jij gegarandeerd op deze eindeloos lange dag waar maar geen einde aan lijkt te komen.

Je arriveert super vrolijk op je werk

Oké, je maag voelt zich niet opperbest. Laten we zeggen: in een lichte staat van misselijkheid – ho, niet te snel bewegen. Maar je humeur is in tijden niet zo goed geweest voor het lunchtijd was. Want normaal heb je best last van een ochtendhumeur, maar nu voel je je best wel happy. Oeps, waarschijnlijk ben je nog steeds dronken.

Je dagelijkse shot cafeïne smaakt niet zo goed

Heeft ook te maken met dat onbestemde gevoel in je buik. Gelukkig ben je nog steeds in een vrij goed humeur en verlang je niet onwijs naar je koffietje.

Is het trouwens geoorloofd om je zonnebril op te houden?

Tot een paar uur later

Als je eenmaal rustig aan je werk begonnen bent, voel je pas dat je nauwelijks hebt geslapen vannacht. Niet omdat je van alcohol onrustig slaapt – of misschien ook – maar vooral om dat je echt véél te laat uit de kroeg kwam rollen. Je weet niet eens hoe laat het was toen je hoofd je kussen raakte, want de cijfers op je telefoon of wekkerradio waren aan het dansen voor je ogen.

Het gevoel van ’why??’ raak je maar niet kwijt

Je wordt overspoelt met spijt. Waarom was het ook al weer zo’n goed idee om de avond voor je moest werken door te zakken? Gisteravond leek het het beste idee ever en was het enige dat je dacht: ‘boeiend’. Maar nu vraag je je af wat je hebt gedaan.

En als je pech hebt, vraag je je ook letterlijk af wat je hebt gedaan

Omdat je het niet meer helemaal precies weet. Dan word je ineens overvallen door pure paniek. Wat heb je gezegd, gedaan? Je probeert de angst te verbergen voor je baas, want hoe leg je dit in godsnaam uit?

Je probeert sowieso te verbergen dat je gisteren op stap hebt geweest

Zouden je collega’s de alcohol kunnen ruiken? Zouden ze de glazige blik in je ogen zien? Zou het opvallen dat je ineens cola drinkt?

Je kunt je totaal niet concentreren

Als je baan creativiteit van je vraagt, dan kun je net zo goed meteen naar huis gaan. Want originele dingen bedenken is er vandaag niet bij. En waarom praat iedereen zo hard?

Aan het einde van de dag wil je alleen nog in tranen uitbarsten

Van vermoeidheid, van de paniek, van je maag die er geen zin in heeft terwijl je wel honger hebt. Wat duurt deze dag eindeloos lang. Het lijkt of minuten ineens twee keer zo veel seconden bevatten. Wat is er aan de hand?

En dan is eindelijk het moment dat je weg mag

Maar je collega’s vragen of je niet nog een borrel blijft doen…

Eh, hardleers? Jij?

Voor iedereen die nu een kater doormaakt, lees dit ook even: Aha! Hierdoor word je altijd zo vroeg wakker als je hebt gedronken

Reageer op artikel:
Zucht, steun, kreun… Dit zijn de fases die iedereen meemaakt die met een kater aan het werk is
Sluiten