Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 22 juli 2017

6 x waarom je zus jouw beste vriendin is en blijft

Het hebben van een zus is als het hebben van een crazy best friend voor het leven. Familie kies je niet, maar krijg je. En jij bent maar wat blij met die lieve etter die jij hebt gekregen. Dit zijn de 6 redenen waarom jouw zus jouw beste vriendin is en blijft. Voor altijd.

1. Ze is jouw psycholoog

Zit jij er even doorheen en heb jij iemand nodig om hierover te praten? Dan is er niemand beter dan jouw zus die jou hierbij kan helpen. Ze weet hoe jij denkt en wat je vindt en kan daarmee de perfecte mening of oplossing aandragen. Precies wat jij nodig hebt, want er is niemand die jou beter kent dan zij.

2. Jullie snappen jullie gekke familie

Want jullie zitten er samen in natuurlijk. Die gekke oudoom die altijd ongeschoren je gedag komt zoenen, of die aangetrouwde tante met haar irritante hondje. Jullie snappen in welk gekkenhuis jullie belandt zijn en weten hoe de ander daarop reageert. Vandaar dat jullie elkaars steun en toeverlaat zijn op familieaangelegenheden.

3. Ze heeft giga veel chantage materiaal

En dan niet alleen foto’s; nope, ook verhalen, kennis van koosnaampjes, spelletjes die jullie vroeger speelden en jouw eerste liefde voor het buurjongetje. Maar hoe belachelijk ze jou soms kan maken, ze zal tegenover andere altijd achter je staan. En vice versa natuurlijk. I’ve got your back, sis.

4. Ze kent je op jouw slechts en toch houdt ze van je

Je bent echt niet altijd een engeltje en na een korte nachtrust kan jij eruit zien alsof jij overreden bent door een vrachtwagen. Maar het is je zus en daarom zal ze altijd van je blijven houden. Hoe slecht of onflatteus je er wellicht uit kan zien.

5. Ze is jouw fashionista for life

Als zij het niet eens is met jouw kledingkeuze, zal ze dit laten weten. Maar ook tijdens het shoppen komt zij scherp uit de hoek met haar ongezouten mening. Nou ja, alleen maar goed, want mede dankzij haar heb jij niet toen dat gekke gele shirtje met paarse stippen gekocht. En zo zorgde ook jouw oudere zus ervoor dat jij niet een mega brugpieper leek op jouw eerste dag van de middelbare school. Dankjewel.

6. Ze is er 24/7

Mensen hebben het wel eens over die ene vriendin die je om twee uur ’s nachts kan bellen en dat ze daar zo blij mee zijn. Goed om te horen, maar jij hebt er eentje die 24/7 bereikbaar is. Én jullie wonen, of woonden, bij elkaar onder hetzelfde dak. Handig.

Kortom: jouw zus is jouw beste vriendin en zij is pure goud waard. Wat zouden jullie zonder elkaar moeten? Best friends for life, maar dat is vanzelfsprekend natuurlijk.

LEES OOK: Te leuke sieraden om de band tussen jou en je zus te bezegelen

Reageer op artikel:
6 x waarom je zus jouw beste vriendin is en blijft
Sluiten