Zusterliefde: Waarom het hebben van een zus jou gelukkiger en optimistischer maakt

Je zus(je). Soms kunnen jullie elkaar wel wat aan doen, maar jullie blijven altijd verbonden. Je bent dol op haar. En ze is niet alleen je zus maar ook een vriendin. En nu toont onderzoek ook nog eens aan dat zij jou een gelukkiger en optimistischer mens maakt. Leuk hè?!

Uit het onderzoek blijkt dat zusjes elkaar stimuleren om opener met elkaar te communiceren. Jullie versterken daarnaast ook nog eens de samenhang van het gezin. Het is belangrijk dat je al vroeg leert om je emoties te tonen, en daarbij helpt je zus je als geen ander.

Tevens kwam naar voren dat je door het hebben van een zus zelfstandiger wordt, en dat je in staat bent meer te bereiken in het leven. Je zou denken dat je juist gewend bent om alles samen te doen, maar blijkbaar leer je enorm veel van jullie band waardoor je het des te beter alleen kan (niet dat je dat wil natuurlijk).

Het opmerkelijke is dat broers niet ditzelfde effect hebben. Sterker nog, die zorgen voor het tegenovergestelde. Broertjes hebben eerder de neiging om dingen voor zichzelf te houden, zusjes niet.

Geef je zus(je) maar een extra dikke knuffel, want zij maakt jou als geen ander een beter persoon. Ze is je betere helft, je vriendin voor de rest van je leven, en ze zal er altijd voor je zijn.

Reageer op artikel:
Zusterliefde: Waarom het hebben van een zus jou gelukkiger en optimistischer maakt
Sluiten