Renée
Renée | LinkedIn Life 14 oktober 2018

Aparte humor en meer dingen die je alleen begrijpt als je een zus hebt

Geen één relatie met een vrouw in je leven is zoals de die met je zus. Ze is een belangrijk persoon in je leven die je als geen ander kent. Misschien sta je er niet bij stil, maar deze dingen begrijp je alleen als je een zus hebt:

1. Niet iedere zus steelt kleding van je

In films zie je altijd hoe zussen kleding van elkaar lenen. Jij begrijpt dat niet. Want niet alleen hebben jullie allebei een heel andere smaak, maar misschien ook wel een andere maat.

Kleding lenen is er daarom niet bij. Sterker nog, je zou het best chill vinden om eens bij haar in de kledingkast te duiken om wat nieuwe items aan je eigen garderobe toe te voegen.

2. Jullie gaan voor elkaar door het vuur

Jullie kunnen ontzettend ruzie met elkaar maken. Maar als het er eenmaal op aankomt mag niemand aan haar komen. Als iemand ruzie met haar zoekt of iets lulligs zegt, dan hebben ze automatisch een probleem met jou. Jullie gaan voor elkaar door het vuur.

3. Je bent praktisch haar kind (of vice versa)

De oudste gedraagt zich standaard als de moeder onder de zussen. Als zij de oudste is ben jij praktisch haar kind en vice versa. Zelfs als je volwassen bent wil ze nog voor je zorgen, terwijl je inmiddels heus zelf wel weet hoe je aardappels klaarmaakt en de wasmachine aanzet.

4. Verjaardagen overleef je alleen als je samen bent

Soms heb je zo’n familiemiddag of -avond waar je totáál geen zin in hebt. Het liefst zeg je af, maar omdat je weet dat je zus wel gaat, ga je mee. En dan heb je alsnog de tijd van je leven, omdat je samen lol trapt. Dat is waar zussen voor zijn.

5. Jullie aparte humor snapt niemand

Bij je vriendinnen ben je misschien wel heel anders dan bij je zus. Het lijkt soms wel alsof je een eigen taaltje hebt. Er is bijna niemand die jullie grappen snapt zoals jullie het snappen. Je weet inmiddels hoe het is om jezelf een sixpack te lachen terwijl de tranen over je wangen stromen.

6. Je moeder haalt jullie altijd door elkaar

Je vriendinnen noemen je nooit bij de verkeerde naam. Je moeder wel. Je kunt inmiddels niet meer op twee handen tellen hoe vaak ze je de naam van je zus noemde en compleet in de war raakte.

Dit zijn 9 dingen die je enkel en alleen tegen je zus kan zeggen

Reageer op artikel:
Aparte humor en meer dingen die je alleen begrijpt als je een zus hebt
Sluiten