9 x wat jij altijd voor je kleine zusje zal blijven doen

Er zijn genoeg momenten geweest waarop je haar niet kon uitstaan omdat ze weer stiekem in jou kledingkast had zitten snuffelen. Toch kan je echt niet zonder haar. Ze kent al jouw geheimen en maakt altijd tijd voor je vrij. De volgende dingen zal jij ook altijd voor je kleine zussie blijven doen:

1. Haar beschermen

Je zal je kleine zusje altijd blijven beschermen, want niemand komt aan haar. Op het schoolplein al behoedde je haar voor meisjes uit groep 7 waar ze bang voor was. Omdat jij al in groep 8 zat en vet cool was deed je dat maar al te graag. En waarschijnlijk zul je nooit ophouden met haar beschermen.

2. Kleren uitlenen (maar nu mét toestemming)

Vroeger was het wel echt héél irritant dat ze altijd stiekem jouw kleren pikte. Zeker als je later foto’s voorbij zag komen waar ze jouw lievelingsshirtje aan had, en deze ook weer ongewassen in jouw kast had teruggelegd. Maar nu ze ouder is, en een betere smaak heeft, kan je eindelijk ook haar kleren lenen. En ja, dat heb je echt wel van haar te goed.

3. Tijd voor haar vrijmaken

Je hebt áltijd tijd voor je zusje. Ongeacht hoe druk je het hebt op je werk en welke date er op je zit te wachten. Jouw zus verdient al jouw aandacht en tijd. Jullie zijn nog steeds super close en je kan nou eenmaal niet zo lang zonder haar. Ahhh.

4. Haar voorzien van advies

Vroeger al gaf je advies aan haar omdat jij de meeste dingen al een keer had meegemaakt. Je vertelde haar wat ze moest zeggen tegen die leuke jongen uit haar klas, wat ze aan moest trekken met uitgaan en dat ze haar haren écht niet zelf blond moest verven. Omdat jij de oudste bent heeft ze jou nog steeds nodig voor advies en jij staat altijd voor haar klaar om haar te helpen.

5. Herinneringen levendig houden

Vroeger hadden jullie de leukste tijd samen met kerst. Als er saaie ooms en tantes kwamen sneakten jullie er samen tussenuit en konden jullie uren samen lachen en spelen. Jullie hebben nu super fijne herinneringen aan vroeger die jullie altijd levendig zullen houden.

6. Samenwerken als één team

Als jullie ouders vroeger zeurden dat jullie kamers opgeruimd moesten worden waren jullie natuurlijk één team. Samen ging dat tien keer zo snel. Hierdoor zijn jullie zijn nog steeds een kei in taakverdeling en samenwerken.

7. Nieuwe muziek delen

Jij als oudste hebt natuurlijk de beste muzieksmaak en je bent echt niet te beroerd om jouw nummers met haar te delen. Ze mag zelfs gratis gebruik maken van jouw betaalde Spotify account. Graag gedaan zusje.

8. Geheimen delen (die alleen zij mag weten)

Vroeger vertrouwde je jouw diepste geheimen al aan haar toe. Ze wist welke vriendjes je had en welke onvoldoendes je probeerde te verbergen voor jullie ouders. Ze is nog steeds de eerste en ook de enige die jouw grootste geheimen hoort én bewaart.

9. De beste verjaardagscadeaus geven

Want jij kent haar als geen ander en koopt de allerleukste cadeaus voor haar. Je weet precies waar ze van houdt en wat ze echt háát. Vroeger ging je al mee met je moeder om cadeautjes voor haar verjaardag te kopen: Nee mam, we nemen echt deze want dat vindt ze veel leuker.

Reageer op artikel:
9 x wat jij altijd voor je kleine zusje zal blijven doen
Sluiten