Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 2 juli 2017

5 momenten waarop je je zusje niét kon uitstaan vroeger

Je zusje is jouw steun en toeverlaat, de kleine mini jij uit jouw leven en soms een verschrikkelijk koppig kreng. Onmisbaar, dat absoluut, maar er zijn ook zeker momenten geweest waarop jij jouw zusje achter het behang wilde plakken. Dit zijn de momenten waarop jij jouw zusje absoluut niét kon uitstaan vroeger.

1. Als ze te lang onder de douche stond

Ze wist dat jij haast had en ze wist dat jij eigenlijk eerder had mogen douchen, maar toch flikte ze het om eronder te springen voordat jij de kans kreeg en dan stond ze er ook nog eens veel te lang onder. Je kon roepen wat je wilde en de warme kraan aanzetten zodat zij onder een ijskoude douche stond, maar dit weerhield haar er niet van om te blijven staan. Argh, wat heb jij vaak tot honderd moeten tellen elke keer als ze je dit aandeed.

2. Als ze een plek in jouw vriendinnengroep probeerde te veroveren

Op een gegeven moment komt jouw zusje in de leeftijdsfase waarin het verschil heel klein wordt. Daarom wilde ze graag met jouw vriendinnengroep op stap. Waar jij het nu fantastisch vindt om samen met jouw zusje iets leuks te gaan doen, werd je er vroeger behoorlijk kriebelig van. Je vond dat zij d’r eigen vriendinnen moest zoeken, want die van jou, die waren van jou.

3. Als ze ongevraagd dat topje had gepakt

Je had dat ene kledingstuk speciaal achter de hand gehouden om daar op vrijdag jouw crush mee te verrassen in de kroeg en toen stond zij er ineens in de paraderen. Ze had destijds al een kast vól kleren, maar toch moest ze nét dat ene topje aan, dat jij aan wilde doen die avond. En het ergste was nog: ze had geen mercy en deed hem niet uit. Maar oké geef toe: jij hebt dit ook wel eens bij haar gedaan. Boontje komt om zijn loontje zeggen we altijd maar.

4. Als ze je voor schutte zet bij jouw crush

Over die crush gesproken waarvoor je dat leuke topje aan wilde hebben: je kon jouw kleine zusje wel achter het behang plakken als ze jou weer eens voor schut zette bij hem. Nee, hij hoefde écht niet te weten wat jij vroeger als peuter allemaal uitspookte of dat jij in de spiegel geoefend had voor jullie eerste date. Dat soort dingen hield je het liefste binnen de vier muren waarin je opgroeide. En niet bij hem.

5. Als zij ruzie had met jullie ouders

Als ze weer eens haar koppige zelf was, was de sfeer in huis om te snijden. En ja, óók jij was daar de dupe van. De onrust die zij veroorzaakte zorgde er maar weer mooi voor dat jouw ouders de komende uren niet te genieten waren en ook jij een snauw naar jouw hoofd gegooid kreeg. Die eeuwige puber in haar kon je soms wel vervloeken.

Kortom, deze op deze vijf momenten kon jij jouw zusje absoluut niet uitstaan vroeger. Maar laten we eerlijk zijn: jij hebt het haar soms ook behoorlijk lastig gemaakt. Gelukkig houden jullie super veel van elkaar en ben jij blij dat je af en toe lekker kan bekvechten met haar. Dat maakt het toch jouw zusje. En daar is er maar één van.

Dit wil je ook lezen: Ode aan het stiefzusje: 6 x waarom ze jou zo dierbaar is

Reageer op artikel:
5 momenten waarop je je zusje niét kon uitstaan vroeger
Sluiten