Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 22 april 2019

Zusjesdingen: Dit maak je alleen mee als je met zussen bent opgegroeid

Met wie je opgroeit, daar word je mee besmet. Oké deze uitspraak klopt misschien niet helemaal, maar zussen weten dondergoed waar wij het over hebben:

Overal, echt overal vind je lange haren

In de badkamer, in de slaapkamer, in de woonkamer en eh, ja zelfs in de keuken. Tot grote ergernis van het ouderlijk gezag.

De badkamer is jullie heilig domein

De meest grote ruzies gingen over wie eerder wilde douchen of juist later. Maar ook de duur van het douchen was reden tot een catfight: ‘Je doucht al een half uur joh, ik wil nú!’

Kleding jatten is een expertise binnenshuis

Je wist precies wanneer je moest toeslaan: als zusterlief het huis had verlaten. Helaas kwam je haar altijd wel weer op ongelukkige tijden tegen. Namelijk net op dat moment dat je haar shirtje aan had.

Spullen die geen eigenaar hebben

Volgens jou is namelijk die borstel toch écht van jou en volgens je zus is dat haarklipje toch écht van haar.

Je komt nooit spullen te kort

En dat is eigenlijk ook wel weer heel fijn aan je zus. Als je even geen hemdje hebt dan kan je die zo van haar pakken. Hetzelfde geldt voor sokken en stiekem pik je haar strings ook als het niet anders kan.

Jullie waren áltijd tegelijkertijd ongesteld

En dit heeft er iets mee te maken dat als je veel bij elkaar bent, je elkaar beïnvloedt, toch? Handig was het wel want dan wist je in ieder geval dat er nog wel ergens een tampon in huis te vinden was.

Jullie zijn beide papa’s prinsessen

Want hij is uiteraard hartstikke trots op zijn knappe dochters die het (soms) goed met elkaar kunnen vinden. Foto’s van jullie leuke snoetjes staan dan ook met trots op zijn kantoor.

Maar jullie willen de énige prinses zijn

En proberen beiden dan ook veel te vaak jullie vader te verleiden om een keuze te maken tussen jullie. Helaas heeft hij dat nooit gedaan en dat is maar goed ook.

Je moest zwaar afkicken van het wonen zonder haar

Want ook al sloegen jullie elkaar soms de hersenen in over een spuit parfum die de één van de ander jatte, je mist haar toch. Ook al woon je nu gezellig met vriendinnen of je vriend. Niemand kan haar plek innemen. Woon je nog wel met haar? Dan heb jij geen last van deze hartzeer en kan je nog heerlijk doorgaan met bovenstaande ‘zusjesdingen’.

LEES OOK: Winning! Oudere zussen zijn succesvoller én ze weten het

Reageer op artikel:
Zusjesdingen: Dit maak je alleen mee als je met zussen bent opgegroeid
Sluiten