Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 8 jun 2017

Wat?! Je zou eerder zwanger zijn als je geen keelamandelen meer hebt

Heb jij als kind, of wellicht onlangs, lekker mogen likken aan ijsjes vanwege een keelamandeloperatie? Dan hebben we een grappig feitje voor je. Onderzoekers aan de University of Dundee hebben jarenlang een onderzoek gedaan naar vrouwen met en zonder keelamandelen en wat bleek? Vrouwen die geen keelamandelen hadden zouden eerder zwanger zijn.

Maar niet alleen keelamandelen; ook vrouwen die hun blindedarm hebben moeten laten verwijderen lijken meer kans te hebben op het snel krijgen van kinderen. De onderzoekers hebben in een vijftien jaar lange studie meer dan 500.000 vrouwen onderzocht. Daaruit bleek een significant verschil tussen vrouwen die wel en vrouwen die niet hun amandelen of blindedarm hebben laten verwijderen.

Baby, baby, baby ooooooh

Ben jij een van de lucky bastards die zowel jouw keelamandelen als blindedarm eruit hebt laten halen? Dan heb jij dubbel zoveel kans. Oké, niet direct in paniek raken, want het is slechts een aanname. Wat precies de oorzaak is van deze uitkomst is, is nog niet bekend. Als jij gewoon jouw anticonceptie goed gebruikt, is er niets om je zorgen om te maken.

Maar mocht jij je er ooit zorgen om hebben gemaakt dat deze operaties invloed konden hebben op jouw kans om zwanger te worden: dit is niet het geval. Jij bent nog altijd mega vruchtbaar en ben jij eenmaal klaar voor een babyboom van eigen bodem, dan weet je dat dit gewoon mogelijk is.

Of ben je misschien nog niet klaar voor een baby: Dit is waarom sommige mensen baby’s niet leuk en schattig vinden

Reageer op artikel:
Wat?! Je zou eerder zwanger zijn als je geen keelamandelen meer hebt
Sluiten