Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 4 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Briljant! Zweden heeft het beste officiële woord ooit bepaald voor masturberen

Het is zover. Zweden heeft eindelijk een nationaal woord bepaald voor vrouwen die masturberen. En dat woord is ge-wel-dig. In november 2014 heeft de Zweedse Stichting voor Sexuele Voorlichting (RFSU) een competitie opgestart om hét nieuwe woord te vinden voor vrouwen die masturberen. Voorheen was er namelijk geen officieel woord voor. De RFSU vond dit niet kunnen en heeft er daarom voor gekozen om de competitie op te starten met als doel een woord te vinden dat openminded is en een positief gevoel geeft.

Zweedse woord voor masturberen: klittra

Het is natuurlijk ook niet eerlijk dat er voor mannen wel een paar woorden waren om hun masturbatie te omschrijven, en de vrouwen geen enkel woord hadden, right? In welk tijdperk leven we immers. Goed, ga zitten, tromgeroffel: klittra. Yes ‘klittra’ is het geworden. Uit meer dan 1200 aanmeldingen werd dit woord gekozen. De reden? Het zet de clitoris in de spotlight en daar draait het allemaal om met masturberen.

Het lijkt ons toch lichtelijk vreemd om te zeggen dat je zin had om de klittra’en na Magic Mike, of dat je aan het klittra’en bent. Maargoed. Het woord zelf is natuurlijk best geniaal. En het klinkt.. lekker kittig.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Masturberen kun je leren! Les 4: Zo ontdek je welk speeltje het beste bij je past

Reageer op artikel:
Briljant! Zweden heeft het beste officiële woord ooit bepaald voor masturberen
Sluiten