Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 9 aug 2018

Té schattig! Je kan nu ook in Nederland zwemmen met varkentjes

Je hebt vast wel eens die super lieve foto’s gezien van mensen in tropische oorden die met varkentjes zwemmen. We hebben goed nieuws voor je, want je hoeft niet helemaal naar de Bahama’s af te reizen om dit te kunnen doen. In Nederland kan dit nu ook.

Zwemmen met varkens in Nederland

Die stranden vol met varkentjes op de Bahama’s staat op de bucket list van veel reizigers. Het ziet er prachtig uit en die varkentjes zijn té schattig. Wij waren daarom dan ook super blij toen we zagen dat dit ook gewoon in Nederland mogelijk is.

@melwitharosee challenged me to #StopSucking. Did you know we use 500 MILLION plastic straws everyday in the U.S alone, many of which end up in the ocean?! Cutting out straws is a small step we can all be conscious of taking to make a difference for our ocean 🌺 If we keep up at this rate, by 2050 there will be more plastic in the ocean than fish. That's actually insane. I tag ALL of you, as well as @captain_potter @chelseakauai and @alexsmith_ to #StopSucking! Can't wait to see you accept the challenge and save our ocean!

A post shared by Eva Gutowski (@mylifeaseva) on

In Oosterwolde is dit tegenwoordig ook mogelijk. Broertjes Willem en Rien Stoutjesdijk uit Nieuwekerk zijn ermee begonnen. Ze hebben op hun boerderij zo’n 1500 scharrelvarkentjes en de afgelopen weken hadden de varkens het, net als wij, snikheet.

Daarom besloten de twee een paar varkentjes mee te nemen naar het water. De varkentjes gaan maar al te graag met hun kopje onder water en ze kunnen mega goed zwemmen.

Rien zegt: ‘Het is een kleine hype geworden. Mensen vliegen naar de Bahama’s om te zwemmen met varkens, maar hier in Ouwerkerk doen we dat ook gewoon.’ Een paar badgasten zijn al bekend met dit uitstapje wat de broers zo nu en dan doen. De twee hadden een filmpje gedeeld van de zwempartij, die maar liefst vijftienduizend keer is gedeeld.

Of het een toeristische attractie wordt zoals het in de Bahama’s is? Waarschijnlijk niet. Maar als de varkens het leuk vinden en wij ook, waarom ook niet? Wie weet kunnen jij en je vriendinnen binnenkort ook met de varkentjes dobberen.

AD

Reageer op artikel:
Té schattig! Je kan nu ook in Nederland zwemmen met varkentjes
Sluiten