Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 8 aug 2015

Wat je slaappositie met je partner vertelt over jullie relatie

Wist je dat hoe jullie samen slapen iets zegt over je relatie? Gebruik de volgende aanwijzingen om te zien hoe jullie relatie in elkaar steekt als je zou uitgaan van jullie slaappositie:

Lepeltje lepeltje

Volgens een studie die is gedaan door relatie psycholoog Corinne Sweet, wordt deze positie enkel door achttien procent van de koppels gedaan. Bij lepeltje lepeltje is de grote lepel de persoon die de beschermende rol op zich neemt in jullie relatie. Het is een intieme seksuele positie maar die wel zegt: ‘ik vertrouw je’.

In elkaar liggen

Deze extreem intieme positie komt zelfs minder voor dan lepeltje lepeltje. Het komt vaker voor na de seks of aan het begin van een romantische relatie.

Eerst bij elkaar en dan van elkaar af

Deze positie begint eerst met dat je in elkaar ligt en na ongeveer tien minuten je weer van elkaar af gaat liggen. Deze positie is een signaal van een sterke relatie. Echter doet alleen acht procent van de kopels deze twee-delen positie. Corinne vertelt dat het een compromis is van intimiteit en onafhankelijkheid.

Koppels die allebei de andere kant op liggen

Volgens Corrine zijn partners die allebei de andere kant op liggen, met ruimte tussenin, allebei zelfverzekerd en voelen zeker weten een connectie met elkaar. Dit is een populaire slaapstand want maar liefst zeventien procent van de koppels liggen op deze manier.

De konten tegen elkaar aan

Deze positie komt vaker voor bij koppels die nog niet zo lang met elkaar een relatie hebben. Volgens Corrine zegt deze positie dat beiden personen zich op hun gemak voelen bij elkaar.

Je ligt op zijn borst

Deze positie zorgt voor rust en bescherming in de relatie. Deze positie laat ook zien dat er veel vertrouwen is in de relatie.

De één ligt dichterbij het hoofdeind

Volgens Corrine is de persoon die dichterbij het hoofdeind ligt zelfverzekerder. Het zegt ook iets over wie dominanter is in de relatie. Terwijl de persoon die juist verder van het hoofdeind af ligt vaak een lager zelfbeeld hebben.

Hoe lig jij met je partner?

Reageer op artikel:
Wat je slaappositie met je partner vertelt over jullie relatie
Sluiten