Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partnerbijdrage 26 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ton sur ton: de Franse trend die je interieur een stijlvolle upgrade geeft

Thuis is de plek waar je tot rust komt, helemaal jezelf kunt zijn en je fijn wil voelen. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je interieur daar een bijdrage aan levert, toch? We hebben de ideale trend gevonden voor een Instagramwaardig interieur: ton sur ton.

De interieurtrend klinkt chique en dat is helemaal terecht. Ton sur ton komt uit het Frans en betekent letterlijk ‘toon op toon’. Je kiest één kleur en gebruikt hier meerdere tinten van in je interieur; of dat nu het behang, de bank, het gordijn of het vloerkleed is.

Ton sur ton-trend

Als het om je woning gaat, geldt: hoe meer rust in je interieur, hoe meer rust in je hoofd. Ons brein gaat goed op harmonie, warmte en eenheid. Dat maakt deze trend bij uitstek ideaal voor mensen die dit willen bereiken. Het mooie is dat het niet alleen rust biedt, maar dat op zo’n stijlvolle manier doet dat je woning meteen een chique look en feel krijgt.

De 60/30/10-regel

Is het dan de bedoeling dat je alle tinten van één kleur gebruikt? Niet per se. Je wil voor genoeg contrast zorgen, zodat de kleuren eruit springen. Een goede houvast is de 60/30/10-regel. Hierbij maak je gebruik van een basiskleur, een aanvullende kleur en een accentkleur.

Kies je voor bruin, dan gebruik je bijvoorbeeld 60 procent beige, 30 procent bruin en 10 procent donkerbruin. Wie denkt dat deze Franse trend saai is, heeft het mis. Je kunt het zo opvallend en sprekend maken als je zelf wil. Met de kleur rood creëer je een compleet ander interieur dan met de kleur blauw.

Combineren met andere kleuren

Het ton sur ton-principe werkt het beste als je het kleurenpalet in al je meubels en accessoires laat terugkomen. Natuurlijk kun je het ook makkelijk combineren met een basiskleur. Bruintinten matchen bijvoorbeeld goed met crème of gebroken wit. Als je een paar opvallende kleuraccenten wil gebruiken, kun je nog altijd voor een andere vergelijkbare kleur gaan.

Gordijnen als finishing touch

Gordijnen spelen bij deze trend een belangrijke rol. In je woonkamer kun je kiezen voor gordijnen die meer licht doorlaten, zodat je binnen dezelfde kleur weer verschillende tinten krijgt. Waar het licht doorkomt, lijken de gordijnen immers lichter. Check deze vitrage gordijnen van Veneta.com bijvoorbeeld eens, die trouwens ook stijlvol zijn in combinatie met andere raamdecoratie.

Bij Veneta.com kun je terecht voor de mooiste gordijnen voor alle stijlen. Meer tips en inspiratie over ton sur ton vind je hier.

In samenwerking met Veneta.com