Emma Toussain
Emma Toussain TikTok 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Grote schoonmaak: maak je huis lenteklaar met deze TikTok trends

Nu de lente in aantocht is bereiden we ons voor de jaarlijkse grote voorjaarsschoonmaak. Poetsen, een opgave? Opruimen.. bah?  Als het aan TikTok ligt niet. Op het platform is #cleantok met 4 miljoen views een populair begrip en leeft het van de praktische tips en hacks om je schoonmaak game te boosten. Iedereen wil namelijke een schoon huis, maar dat moet wel zo makkelijk mogelijk.

Een schoon huis was nog nooit zo hip.

De Sunday Reset Routine

De Sunday Reset Routine is met ruim 248K views een nieuwe opruim trend op TikTok die door veel Creators wordt omarmd. Deze routine houdt in dat je je op zondag voorbereidt voor de aankomende week door je huishouden op orde te brengen, gevolgd door welverdiende selfcare. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de was doen, je agenda te organiseren, schoonmaken, je bed opmaken en stofzuigen.

Sommigen leggen zelfs hun outfits klaar voor de hele week en preppen al hun maaltijden. Door bewust tijd te besteden aan het organiseren van je leefruimte en planning, leg je de basis voor een productieve en ontspannen week. Nadat je alle klusjes hebt afgerond, is het tijd voor het tijd voor welverdiende zelfzorg, zoals een wandeling, warm bad of fijn gezichtsmaskertje.

@kaelimaee

my weekly reset routine🫧🎧👏🏼 #fyp #foryoupage #sundayreset #cleantok #cleaning #cleaningtiktok #home #homedecor #inspo #aesthetic #thatgirl

♬ RIHANNA x CALABRIA 2007 x Kevin Dave Remix – Kevindaveprod

Manic cleaning

#maniccleaning is een grote, vermakelijke schoonmaak trend die recentelijk overal op TikTok is opgedoken, net op tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Met wel meer dan 8 miljoen views wereldwijd laten Creators de poetsfreak in zichzelf los op super hoge snelheid, waarin ze in een schoonmaak ‘high’ rommelige kamers in een mum van tijd omtoveren tot een opgeruimd meesterwerk.

In de hoog-tempo video’s gaan Creators nek aan nek met elkaar. Manic Cleaning is niet alleen komisch om naar te kijken, maar het kan ook dienen als inspiratie voor een georganiseerd huis en een leven met meer structuur.

@mrsmessytiktok

#contentcreator #asmr #asmrvideo #sinkcleaning

♬ original sound – Mrs Messy

Restocking

De hashtag #restocking is met ruim 500K views de trend op TikTok om te zorgen dat je huishouden er goed georganiseerd uitziet voor het voorjaar, en ook een plaatje voor het oog is. Maak bijvoorbeeld een kunstwerk van je koelkast door deze te restocken. Vul je ruimte in de fridge op met containers, bevoorraad deze met je favoriete producten en deel alles op in georganiseerde onderdelen.

@malloryhudsonxo

I’ve been putting this off for way too long | Side by side fridge organization! #fridgeorganization #organizingthefridge #organizingmyfridge #organizewithme #organizingtiktok #fridgeorganizationtips #fridgeorganizationideas #fridgerestockorganization #organizedfridge #aestheticfridge #fridgerestockvideos #fridgeorganizercontainers #fridgeaestheticorganization #fridgefilluporganization #fridgefillup #fridgegoals #kitchenorganization

♬ original sound – Mallory Hudson

Heb je een langeafstandsrelatie? Zo zorg je toch voor een diepe connectie