Britta van Aggele
Britta van Aggele TikTok 30 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit advies van een TikTok-oma is iets wat we allemaal moeten horen

Misschien krijg jij van de mensen om je heen die wat ouder zijn wel eens levensadvies. Soms neem je het aan, maar soms waarschijnlijk ook niet. Wij zijn nu een TikTok-oma tegengekomen die advies geeft dat werkelijk iedereen ter wereld zou moeten horen.

Als iedereen hiernaar zou leven zou de wereld elke dag een stukje mooier worden!

TikTok-oma

Wie zegt dat TikTok alleen voor de jongere generaties is? Steeds meer oudere mensen verschijnen op social media platforms en zo ook op TikTok. Dit helpt voor veel mensen met de eenzaamheid waarmee zij struggelen, doordat ze opeens met veel mensen in contact kunnen komen. Maar er lijkt nog iets te gebeuren.

Steeds meer oudere mensen komen namelijk ook naar het platform toe om iets te delen met jongere gebruikers. Een beetje advies door wat zij tot nu toe in hun jaren op deze aarde hebben geleerd. En hoewel wij nog niet zo lang op deze aarde zijn als deze TikTok-oma, voelen we wel dat haar advies een breed publiek verdient.

Advies

We willen voorop stellen dat iedereen natuurlijk zijn struggles heeft, maar dat betekent niet dat ze het middelpunt van je leven hoeven te zijn. Deze TikTok-oma drukt ons namelijk even goed met onze neuzen op de feiten. En dat is dat we het hier in Nederland eigenlijk ontzettend goed hebben. Dit betekent niet dat vervelende emoties, gebeurtenissen en ervaringen er niet mogen staan, maar we kunnen wel kiezen waar onze aandacht naartoe blijft gaan.

We mogen met z’n allen wel wat meer dankbaar zijn. En dan bedoelen we niet perse voor de grote dingen (hoewel je natuurlijk ook hiervoor hartstikke dankbaar mag zijn). Maar sta ook eens stil bij het feit dat je een dak boven je hoofd hebt, waarschijnlijk kan eten wat je maar wil, schoon drinkwater hebt, je familie en jijzelf gezond zijn en de zon weer steeds vaker begint te schijnen.

@lucyfoster515

♬ original sound – lucyfoster515

Dankbaarheid

Dankbaarheid is iets ontzettend krachtigs. Stilstaan bij waar jij dankbaar voor bent is goed voor je gezondheid. Probeer het maar eens! Je zal merken dat hoe vaker jij bewust ergens dankbaar voor bent, hoe beter je je gaat voelen. Je zal meer gaan genieten van het leven en je leert direct je hersenen te focussen op alle positieve dingen in jouw leven. Hoe fijn is dat!!

Je kan dit door de dag heen doen, maar ook aan het einde van de dag door in bed een lijstje te maken van alle dingen waar jij die dag dankbaar voor bent. Geef er vooral je eigen draai aan en experimenteer.