Emma Toussain
Emma Toussain Life 6 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Zó gaan je dure geurkaarsen langer mee

Kaarsen zijn de ultieme toevoeging aan je huis voor een knusse, gezellige en romantische sfeer. Vooral een lekkere geurkaars is onmisbaar. Helaas kunnen sommige redelijk prijzig zijn, daarom wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dankzij deze tips haal je de meeste branduren uit je dure geurkaars.

Wij zijn dol op kaarsen van merken als diptyque, Byredo en Marie-Stella-Maris. Maar als we ons geld dan toch verbranden, dan het liefst zo lang mogelijk.

Zo gaan geurkaarsen langer mee

Houd jij van kaarsen en steek je er bijna elke avond wel minstens één aan? Dan weet je waarschijnlijk ook dat ze redelijk snel op zijn. Als jij van dure kaarsen houdt, gaat dit je uiteindelijk veel geld kosten. Daarom is het fijn om het aantal branduren ervan te verlengen. Wij vertellen je hoe je dit doet.

Voorkom tocht

Om een kaars langer mee te laten gaan, is het belangrijk dat de kaars niet in de tocht staat. Plekken op de vensterbank of in de buurt van een deur wil je vermijden. Door deze wind gaat het vlammetje harder branden, waardoor je kaarsvet sneller opgaat.

Maak lontje korter

Als je het lontje iets korter knipt, gaat deze langer mee. De kaars gaat hierdoor namelijk trager branden, waardoor die dus uiteindelijk ook langer meegaat.

Brand niet te lang

Je kunt een kaars het beste voor één tot vier uur laten branden. Na vier uur wordt het glas te warm, waardoor het gehele kaarsvet zal smelten, hierdoor kan de lont verschuiven. Wanneer de lont verschuift, brandt deze niet meer gelijkmatig op. Waardoor je de hem dus eerder weg kunt gooien.

Brand niet te kort

Wanneer jij een kaars korter dan één uur brandt, zal er een soort tunneltje rondom de lont ontstaan. Deze tunnel zal alleen maar groter worden waardoor je op een gegeven moment het kaarsvet langs de rand niet meer opbrandt.

Voorzichtig uitblazen

Probeer niet, net als vroeger, zo hard mogelijk een kaars uit te blazen. Hierdoor kan er namelijk kaarsvet verloren gaan, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je minder lang van je favoriete kaars kunt genieten.