Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Seks 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Wat is jouw seksuele love language? Leer elkaar beter kennen in de slaapkamer

We kennen allemaal de vijf grote love languages. Het zijn de verschillende manieren waarop wij mensen liefde tonen. Maar wist je dat er ook love languages voor in de slaapkamer zijn?

Wij zetten de vijf seksuele love languages voor je op een rij. Zo kom jij achter jou, zo genoemde, erotic blueprint. 

Wat is jouw seksuele love language?

Volgens seksuoloog Miss Jaiya hebben we allemaal een eigen erotic blueprint. Dit is een soort seksuele handleiding die heel makkelijk laat zien wat ons wel en niet opwindt.

Als je single bent, is dit een belangrijke informatie die je zal helpen om lichamelijk met jezelf te communiceren en contact te maken met jouw eigen ‘stijl’ van plezier maken, en als je met een partner bent, heb je niet alleen de mogelijkheid diegene precies te vertellen wat jij nodig hebt, maar ook om diens behoeften te begrijpen.

Dus, welke seksuele love languages zijn er? Goed om te weten: de meesten zijn een blend van verschillende love languages.

1. Sensueel

Bij de sensuele taal gaat het allemaal om het prikkelen van de zintuigen. Krijg jij zin in een vrijpartij van fijne texturen, muziek en een goed uitzicht? Dan is de kans groot dat dit jouw seksuele love language is.

Heeft is jouw (seks)partner iemand die dit waardeert? Dan zijn geurende oliën, massages en veel zachte aanrakingen elementen die niet overgeslagen mogen worden tijdens de seks.

2. Seksueel

Dit is de meest voor de hand liggende turn-on, namelijk alles wat met seks te maken heeft of ermee geassocieerd wordt. Denk aan porno, naakte lichamen, geslachtsdelen, borsten, billen – you name it. 

Dit type wordt meestal beschouwd als het makkelijkst te bevredigen en staat er ook om bekend minder schaamte te hebben over seks dan andere groepen.

3. Energetisch

Energetische types staan erom bekend dat ze orgasmes kunnen krijgen zonder aanraking. Waanzinnig, toch? Ze hebben de neiging om meer te voelen met minder; yoga en meditatie kunnen activiteiten zijn waar zij zich natuurlijk op richten. Sommigen hunkeren vaak naar het gevoel van verlangen, staren naar ogen of zweverige aanrakingen.

4. Kinky

We hebben allemaal weleens van de term ‘kinky’ gehoord, maar weten we wat het echt betekent? Als kinky jouw love language is, dan ga je lekker op creativiteit, expressie en taboes. Samen met de shapeshifters, spelen deze mensen het meest tijdens de seks.

Denk aan dominant en onderdanig rollenspel, spanking of het inzetten van bondagespeeltjes.

5. Shapeshifter

De shapeshifters staan bekend als empathische minnaars, omdat ze wisselen tussen verschillende seksuele love languages. Het ligt er bij hen vooral aan in welke stemming de partner is.