Redactie
Redactie Confession 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Louisa (26): ‘Mijn vriend weet niet dat ik gestopt ben met de pil’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week deelt Louisa* (26) haar verhaal.

‘Ik ben gestopt met de pil zonder dat mijn vriend dat weet’

Anticonceptie is binnen een relatie soms een discussiepunt. Ook wordt vaak rekening gehouden met een potentiële kinderwens, maar wat nou als iemand dit al voor jou heeft besloten?

Hi Louisa, vertel!

“Vijf jaar geleden leerde ik mijn huidige vriend Tim* kennen. Het klikte meteen, waardoor we al snel samen gingen wonen. Hierdoor werd onze relatie aan het begin al erg serieus. We liggen over alles op één lijn, behalve kinderen, voor nu dan. Tim is 28 jaar maar wil op dit moment nog geen kinderen, als ik vraag wanneer dan wel, heeft hij geen duidelijk antwoord. Normaal vond ik het geen probleem om te wachten, maar nu mijn vriendinnen kinderen krijgen, beginnen mijn eierstokken ook steeds meer te rammelen. Dus besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Tim gaat toch nooit een keuze durven maken.”

Hoe bedoel je ‘het heft in eigen handen nemen’?

“Toen vorige maand wéér een vriendin aankondigde dat ze in verwachting was, knapte er iets bij mij. Waarom zij wel, en wij niet? Ik vroeg aan Tim of hij al van gedachte was veranderd, maar hij zei weer dat hij nog even wilde wachten. Toen besloot ik zelf het heft in handen te nemen, en stopte met de pil zonder dat Tim hiervan weet.”

Wat is je verklaring als je zwanger blijkt te zijn?

“Als ik zwanger raak, zeg ik gewoon dat ik de pil een keer ben vergeten. Ik zal hem in ieder geval nooit vertellen dat ik daadwerkelijk ben gestopt met de pil. Als er een baby komt, hoop ik dat Tim snel zal bijdraaien en toch wel blij kan zijn. Mijn grote wens is jong moeder worden en een leugentje om bestwil moet kunnen al zeg ik het zelf. Uiteindelijk weet ik zeker dat Tim er na een tijdje blij mee is.”

*De echte namen van Louisa en Tim zijn bekend bij de redactie.