Redactie
Redactie Seks 24 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Maak je orgasmes nog intenser met deze tips

Orgasmes zijn niet alleen fijn, ze zijn ook nog eens super goed voor onze fysieke en mentale gezondheid. Des te meer reden om eens flink aan de slag te gaan en regelmatig een hoogtepunt te bereiken. Singel? Een potje seksen kan natuurlijk ook met jezelf.

Ben je op zoek naar manieren om je orgasmes naar een hoger niveau te tillen en je seksleven een boost te geven, lees dan even verder.

Niet alleen seksuele bevrediging

Orgasmes zijn een geweldig onderdeel van ons welzijn. Ze verminderen stress en verlichten pijn en menstruatieklachten. Daarnaast verbeteren ze slaap, versterken ze het immuunsysteem en geven ze een gevoel van verbondenheid en intimiteit. En last but not least, dragen orgasmes bij aan seksuele bevrediging en plezier.

Natuurlijk kan de mate waarin deze voordelen worden ervaren, van persoon tot persoon variëren. Bovendien is seksualiteit een zeer persoonlijke ervaring en wat voor de een werkt, werkt mogelijk niet hetzelfde voor een ander.

Daarom geven we je hierbij een aantal tips, wellicht zit er iets bij wat jou helpt om (makkelijker) tot een intens hoogtepunt te komen.

1. Ontdek je eigen lichaam

Een van de sleutels tot intensere orgasmes is zelfkennis. Neem de tijd om je eigen lichaam te verkennen en te begrijpen wat je opwindt. Masturbatie is een geweldige manier om dit te doen.

Door te experimenteren en te leren wat je fijn vindt, kun je beter communiceren met een partner over je behoeften en verlangens.

Het kan ook helpen bij het bereiken van een intenser orgasme, omdat je precies weet wat je plezier geeft.

2. Relax en voel je comfortabel

Ontspanning is essentieel voor een intens orgasme. Stress en angst kunnen je seksuele ervaring namelijk negatief beïnvloeden. Neem de tijd om een beetje te chillen voordat je intiem wordt, zodat je helemaal relaxed bent.

Misschien moet je even wat yoga of meditatie doen, om je lichaam en geest tot rust te brengen. Een ontspannen geest en lichaam kunnen de intensiteit van je orgasmes echt serieus upgraden.

3. Voorspel, voorspel, voorspel

Voorspel is niet alleen een leuke opwarmer, maar het kan ook de intensiteit van je orgasmes vergroten. Neem de tijd voor romantiek en geniet van de fysieke en emotionele connectie met je partner.

Het creëren van een intieme sfeer kan leiden tot diepere en bevredigendere orgasmes.

Heb je seks met jezelf? Probeer dan ook je orgasme eens wat langer uit te stellen. Ook al kun je jezelf binnen 2 minuten daar die piek brengen.

Telkens als je op 80 procent van de weg naar je orgasme zit, stop je weer even. Wedden dat het het wachten waard is?

4. Praat met je partner (als je die hebt)

Een open communicatie met je partner is van onschatbare waarde als het gaat om het verbeteren van je seksleven en het bereiken van intensere orgasmes.

Praat over je verlangens en fantasieën. Samen experimenteren en nieuwe dingen proberen kan de opwinding vergroten en tot intense orgasmes leiden.

5. Versterk je bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren spelen een cruciale rol bij orgasmes. Als deze sterk zijn, kunnen ze leiden tot intensere orgasmes en meer controle over je genot.

Je kunt je bekkenbodemspieren trainen met de Elvie Pelvic Floor Trainer –  een innovatief en schattig apparaatje, dat vaak wordt geassocieerd met vrouwen die net zijn bevallen of last hebben van incontinentie.

Maar hij kan dus ook worden gebruikt om orgasmes te creëren waar je ‘wow’ tegen zegt, want het is eigenlijk een soort mini-workout voor je bekkenbodemspieren.

Hij is eenvoudig in te brengen en werkt samen met een handige smartphone-app, die je door de oefeningen heen leidt en live feedback geeft over je spierspanning in je bekkenbodem.

6. Blijf speels

Vind je het moeilijk om klaar te komen door pure penetratie, maar ook moeilijk om te multitasken? Wees dan niet bang om wat seksspeeltjes toe te voegen aan je intieme avonturen.

Vibrators voor je clit of G-spot, buttplugs en andere speeltjes kunnen je seksleven naar nieuwe hoogtes tillen. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, dus je kunt degene kiezen die het beste bij je past.

Enjoy the ride!

Oeh la la: 6 feitjes over het orgasme die je waarschijnlijk nog niet kende