Redactie
Redactie Confession 27 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Belle (35): ‘Mijn schoonbroer heeft ervoor gezorgd dat mijn man mij heeft verlaten’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet.

Deze week deelt Noor* (35) haar verhaal.

‘Mijn schoonbroer heeft mijn man ervan overtuigd om mij te verlaten’

“Toen ik nog op de universiteit zat ontmoette ik een jongen. Ik zal hem nu Luca noemen en Luca wilde graag met me op date. Ik zag hem niet echt zitten en heb het toendertijd afgehouden. Hier was hij redelijk pissig over en dat liet hij ook wel merken. Zo schold hij me uit, maar ik trok me er niks van aan. Hij was dronken en ik was wel gewend dat jongens soms zo reageerden op een afwijzing.

De rest van mijn schoolcarrière kwam ik hem niet meer tegen. Pas toen mijn zusje hem aan mij voorstelde als haar vriend kwam ik Luca weer tegen. Ik herkende hem eerst niet eens, het was al zo’n 10 jaar geleden dat ik hem voor het laatst had gezien. Hier leek hij zich aan te ergeren, maar later spraken we over onze schooltijd.”

Relatie

“Nu, twee jaar later, is mijn zusje getrouwd met Luca en ze zijn ontzettend gelukkig. Hij is goed voor haar en ze verwachten eind dit jaar hun eerste kindje samen. Maar toch heb ik al die tijd het gevoel gehad dat hij wat tegen me heeft en dat gevoel bleek niet zomaar ergens vandaan te komen.

Mijn schoonbroer heeft er namelijk voor gezorgd dat mijn man mij verlaten heeft. Ik ontmoette mijn man 3 jaar voordat mijn zusje wat met Luca kreeg en trouwde in die tijd ook met hem. Ik had nooit het gevoel dat Luca wat tegen mijn man had, ze konden juist altijd heel goed met elkaar opschieten. Maar een jaar geleden kwam mijn man opeens thuis met het idee in zijn hoofd dat ik was vreemdgegaan.”

Noor (25): ‘Mijn verloofde knuffelt liever met knuffelbeesten dan met mij’

Vreemdgegaan

“Toen ik aan hem vroeg hoe hij daar in hemelsnaam bij kwam, liet hij een gesprek op zijn telefoon zien. De man waarmee ik vreemd gegaan zou zijn had hem een bericht gestuurd waarin hij vertelde dat hij al een jaar affaire met hem had en hij had ook bewijs. Er stonden namelijk meerdere naaktfoto’s van mij in de chat. Ik was compleet in shock, want ik had deze man nog nooit gezien, laat staan ontmoet of er een affaire mee gehad.

Mijn man wilde mij alleen maar niet geloven en momenteel zijn we gescheiden, omdat hij me niet meer kan vertrouwen volgens hem. Maar een paar maanden na dit incident kreeg ik opeens een bericht van de man in kwestie waar ik een affaire mee gehad zou hebben. Hij vertelde mij dat mijn schoonbroer achter dit “grapje” zat en dat het hem speet. Hij had nooit gedacht dat mijn man me zou verlaten. Blijkbaar was mijn schoonbroer nog altijd boos over wat er op school was gebeurt en dat ik hem nooit een kans had gegeven.”

Zusje

“Ik was natuurlijk compleet in shock toen ik dit las. Ik dacht er niet aan om mijn man terug te krijgen, want hij had wel duidelijk gemaakt mij niet te vertrouwen. En aangezien hij mijn absoluut niet wilde geloven hoefde ik hem eigenlijk ook niet meer terug. Maar ik moest wel gelijk aan mijn zusje denken. Hoewel ik Luca liever dan alles de grond in wil werken verwacht mijn zusje dit jaar een baby met hem en wil ik haar relatie en leven niet verpesten. Wat moet ik doen?”

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Lucie (34): ‘Mijn vriend wil vrienden blijven met de vrouw waarmee hij vreemdging’