Redactie
Redactie Confession 26 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Emmely (29): ‘Mijn bejaarde buurvrouw bemoeit zich overal mee’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die herkenbaar zijn.

Deze week vertelt Emmely* (29) over haar buurvrouw, die haar op de zenuwen werkt.

Romay (22): ‘Mijn vriend steunt mij niet in mijn droom TikTokker te worden’

Hi Emmely, kan jij vertellen waar je mee zit?

“Ik woon nu een jaartje op een prachtig plekje in het centrum van Leeuwarden. Ik heb altijd al in het centrum willen wonen dus toen ik te horen kreeg dat ik dit appartement in kon was ik ook dolblij. Het is een oud pand maar het is gerenoveerd en het licht valt heel mooi naar binnen. Qua huis alles wat ik nu wil, behalve mijn buurvrouw. We hebben ook een balkonnetje en mijn buurvrouw houdt altijd alles en iedereen in de gaten. Ik denk dat ze sowieso wel ouder is dan zeventig en ze heeft verder niet zo heel veel te doen, dus vindt ze het geloof ik prettig om zich te bemoeien met haar omgeving.”

Waar merk je dat aan?

“Ze staat regelmatig op haar balkon en dan roept ze dingen naar mij of mijn andere buren. We roken te dichtbij haar huis, er liggen peuken op straat, we praten te hard, ik gooi mijn afval op rare tijdstippen weg, waarom ik met hakken door het huis loop en ga zo maar door. Ze heeft letterlijk op alles iets te zeggen en ik irriteer me dood.”

Wat wil je daar aan doen?

“Ik ben van plan iets tegen haar te zeggen, maar ergens vind ik het ook sneu dat ze niet zo veel te doen heeft. Maar ik denk als dit zo doorgaat, ga ik echt tegen haar uitvallen omdat ik het zo ontzettend vervelend vindt. Ik mag toch gewoon mijn dingen doen? Het is niet alsof ik tot vier uur ‘s nachts harde muziek draai of heel veel mensen over de vloer heb. Geluid maken is normaal als mens, vind ik.”

Maye (29): ‘Het zetten van kaakfiller is helemaal verkeerd uitgepakt’