Redactie
Redactie Love & Seks 26 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Top 6 irritaties als de relatie met je lover al een tijdje wankel is

Gaan jij en je lover al een tijdje niet zo lekker in jullie relatie? Dat overkomt natuurlijk iedereen en deze periodes kan je natuurlijk ook gewoon weer te boven komen. De irritaties die zich opstapelen maken het vaak nóg lastiger maar ook oh zo herkenbaar. Jullie zijn namelijk niet de enige. Als je relatie wankel is, nemen de irritaties vaak in snel tempo toe.

Als jullie even niet zo lekker in de relatie zitten, stapelen de irritaties zich op. Dit maakt het vaak nog ingewikkelder om elkaar weer terug te vinden.

Is je relatie wankel? Dan heb je meer last van irritaties

Als jullie relatie even niet zo soepel loopt, is alles al snel te veel. Ook deze zeven dingen.

1. Een chagrijnige partner

Als jullie in een moeilijke periode in jullie relatie zitten, kan een chagrijnige partner (en dat ben jij ongetwijfeld ook regelmatig) echt even de druppel zijn. Gesprekken lopen dan stroever en je hebt dan ook nog eens weinig zijn om in zijn aura te zitten. Geef elkaar dan ook vooral de ruimte op dat moment om even allebei jullie eigen ding te doen.

2. Een partner die te laat thuiskomt

Als je partner bij vertrek zegt het niet laat te maken en toch vier uur later (en bovendien midden in de nacht én dronken) komt aankakken, kan je daar laaiend van worden. Je wordt ook nog eens volledig uit je slaap gehaald en hij valt naast je neer in slaap – ronkend – terwijl jij vervolgens weer uren wakker ligt.

3. Gezeik over geld

Als jullie al gezeik hebben over van alles en nog wat is het extra vervelend als jullie ook nog eens gezeik hebben over financiën. Al helemaal als het niet enkel gezeik is maar jullie ook nog eens veel stress oplevert. Daar wordt het allemaal niet beter van.

4. Een partner die veel weg is

Juist als jullie proberen dichter tot elkaar te komen, is het heel vervelend als een van jullie veel buiten de deur is. Dit kan de ander enorm irriteren en dat komt de relatie natuurlijk niet bepaald ten goede.

5. Iemand die zich leuker voordoet bij jullie vrienden

Thuis loopt het allemaal even niet zo lekker maar zo gauw jullie met vrienden zijn, doet je partner alsof alles koek en ei is. Als jullie relatie al wankel is, is dat vervelend. Dit geeft jou het gevoel dat je continu een toneelstukje moet opvoeren en dat is erg vermoeiend.

6. Een scheet

Hoe kinderachtig het ook klinkt, als je even geen zin hebt in je partner kan het je extra irriteren als hij een scheet laat. Zeker als je doordat het minder gaat met jullie relatie je je ook al minder aangetrokken voelt tot hem kan die scheet nét even de laatste druppel zijn.

Relatietherapie: 3 redenen waarom je dit áltijd moet proberen voor je uit elkaar gaat