Redactie
Redactie Huidverzorging 27 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze 9 dingen had je graag eerder willen weten over je skincare-routine

We weten allemaal dat het belangrijk is om een goede skincare routine te hebben. Sommigen hebben een hele uitgebreide routine, en van een ander is ‘ie weer wat korter. Het belangrijkste is dat het voor jou werkt en dat je huid er een stuk stralender van gaat uitzien. Toch zijn er vaak dingen waar je tegenaan bent gelopen en die je graag eerder had willen weten over je skincare-routine.

Dat had je namelijk een hoop gedoe (en geld!) gescheeld.

Deze dingen had je graag eerder willen weten over je skincare routine

Het is zó ontzettend zonde als je een heel duur serum hebt aangeschaft, maar deze uiteindelijk niet blijkt te werken. Het had je een hoop geld bespaard als je dit eerder had geweten. Ook onderstaande dingen had je graag eerder willen weten over je geliefde skincare-routine.

1. Je skincare-routine hoeft niét te bestaan uit 12 stappen

Veel mensen denken vaak dat hoe meer producten je gebruikt in je skincare routine, hoe beter het is. Dat is helemaal niet zo! Je hoeft echt niet zoveel producten te gebruiken. Als je er maar voor zorgt dat je een goede cleanser, serum en moisturizer gebruikt, zit je sowieso al goed!

2. Verwissel wekelijks je kussensloop

Je ligt ongeveer één derde van de dag in bed. Je kan je dus voorstellen dat er dan een hele hoop bacteriën en zweet opstapelen op je kussensloop. Als je dan deze dan niet vaak omwisselt, krijgen de bacteriën de kans om zich te vermenigvuldigen. Ieuww! Zorg er dus voor dat je dit wekelijks doet, anders is de kans groot dat je dit terug gaat zien op je huid. En dat wil je niet.

3. Vergeet je nek niet mee te nemen

Dit deel van ons lichaam wordt héél vaak vergeten. Toch is het erg belangrijk om je nek mee te nemen tijdens je skincare routine. Ook dit deel van je lichaam vangt namelijk veel viezigheid op gedurende de dag en daarom is het dus goed om ook je nek te reinigen en daarna lekker te hydrateren.

4. Je bent wat je eet

Schoonheid komt van binnenuit, zeggen ze altijd. Dat is natuurlijk ook wel een beetje waar. Als je de hele dag alleen maar junkfood en chips eet, heeft dit geen goed effect op je huid en dat zal je zeker merken. Probeer daarom ook gezond te eten, maar af en toe iets lekkers is natuurlijk helemaal oké.

5. Retinol is een must

Het toevoegen van retinol aan je skincare routine wordt steeds populairder. Er is niks waar dit product niet goed voor is, dus het is logisch dat dit product zo geliefd is. Retinol pakt huidproblemen (zoals acne) aan, vermindert je dofheid en minimaliseert de zichtbaarheid van je poriën. What’s not to love?!

6. Wees consequent met je skincare-routine

We weten dat het vaak verleidelijk is om ‘s avonds alleen je make-up eraf te halen met een make-up doekje en dan lekker je bed in te kruipen. Hoe heerlijk dit ook is, is het niet zo goed voor je huid. Als je echt resultaat wilt zien, zal je toch echt consequent moeten zijn met je routine.

7. SPF = BFF

Inmiddels weten we wel dat het aanbrengen van SPF héél belangrijk is. Als je geen SPF aanbrengt ‘s ochtends kan dit je huid elke dag enorm beschadigen (ja, ook in de winter). Zorg er dus voor dat SPF de laatste stap is uit je skincare routine en sla ‘m zeker niet over!

8. Dubbel reinigen verandert de game

De laatste tijd is ‘double cleansing’ heel populair en dat is niet zonder reden. Dit zou hét beautygeheim zijn voor een zuiverende en stralende huid, dus mocht je hier nog niet aan begonnen zijn, you go girl!

9. Vergeet je lichaam niet

Onze skincare-routine is natuurlijk MEGA belangrijk. Vergeet dan alleen niet om ook een beetje voor je lichaam te zorgen. Af en toe even lekker scrubben en je huid hydrateren zal je lichaam goed doen.

Glittermascara en -wenkbrauwen zijn de trend voor december en het ziet er schitterend uit