Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 15 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze 7 dingen wil je weten voordat je je haar blond gaat verven

Er is zoveel wat je kan doen met je haar. Toch blijft het verven van haar een van de populairste keuzes. Vooral blond haar lijkt nu weer een comeback te maken, maar dit is wel een nogal ingrijpende transformatie. Daarom vertellen wij je welke 7 dingen je absoluut moet weten voordat je je haar blond gaat verven.

Wij praten je bij!

Blond haar

Er bestaan ontzettend veel prachtige haarkleuren. Toch is de kleur blond al jaren erg populaire onder vrouwen. Blondines zouden namelijk meer plezier moeten hebben in het leven. Genoeg reden dus om voor deze stralende haarkleur eens uit te proberen. Ben jij van plan om binnenkort je haar blond te verven? Dan wil je voordat je dat doet deze 7 dingen weten.

3 tips waardoor jouw krullen vanaf nu wél blijven zitten

1. Zorg voor genoeg vrije tijd na je kappersafspraak

Het blond verven van je haar is niet een beslissing die impulsief genomen moet worden. Het is namelijk een serieuze transformatie waar je misschien ook wel even aan moet wennen. Plan daarom niet teveel na je kappersafspraak en al helemaal geen grote evenementen. Zo kan je rustig thuis wennen aan je nieuwe haarkleur.

2. Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren blond

Als je dacht dat er maar één kleur blond bestaat, think again. Er zijn namelijk oneindig veel verschillende blonde tinten en ook jouw eigen haarkleur kan invloed hebben op het eindresultaat. Het is dus belangrijk dat je goed onderzoek gaat doen naar welke blonde kleuren jou het meeste aanspreken.

In overleg met je kapper kunnen jullie dan uiteindelijk een blonde tint kiezen die haalbaar is met jouw eigen haarkleur en wordt er gekeken wat er goed bij je huidskleur staat.

3. Het is geen snelle transformatie

Als je denkt dat je binnen een uur weer buiten staat heb je het mis. Als je zelf nog geen blond haar hebt is het namelijk een hele transformatie van verschillende stappen om je haar lichter te laten worden.

Met deze ingrediënten die je gewoon in huis hebt maak je natuurlijke droogshampoo

4. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Om je haar blond te maken, gebruikt de kapper bleekmiddel, wat niet alleen op je haar maar ook rechtstreeks op je hoofdhuid terechtkomt. Dit kan ervoor zorgen dat je huid een beetje gaat irriteren. Dit is niet erg, maar het moet niet super veel pijn gaan doen. Als dit wel het geval is, is het handig om dit bij je kapper aan te geven.

5. Je moet blond haar goed onderhouden

Na de afspraak kan het zo zijn dat je haar zwak en beschadigd aanvoelt. Vooral als je een zeer fijne haartextuur hebt is dit vaak het geval. Het is dan ook erg belangrijk dat jij je haar na het blonderen even extra goed gaat verzorgen. En de blonde tint van je haar kan met de tijd ook veranderen. Begint het er wat gelig uit te zien? Was je haar dan met wat zilvershampoo.

6. Terug naar je eigen haarkleur?

Wil je je eigen haarkleur weer terug? Hiervoor moet je wat geduld hebben. De beste manier is namelijk om je haar geleidelijk donkerder te kleuren, waardoor je vervolgens je natuurlijke haarkleur door kunt laten groeien. Maar dit kost helaas wel wat tijd.

7. Het kan erg duur zijn

Je haar verven kost veel geld. Vooral als je lang haar hebt of een compleet andere haarkleur dan je eigen kleur wilt. Hier moet je dus wel rekening mee houden. En ook het verzorgen van je haar na je kappersafspraak gaat je het nodige geld kosten.

Dyson Airwrap te duur? Dit zijn de beste dupes