Emma Toussain
Emma Toussain Make-up 1 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Zo zie je binnen 2 seconden of jouw huid een gele of roze ondertoon heeft

In de beautywereld is het heel erg handig om te weten of jouw huid een roze of gele ondertoon heeft. Zo kan de juiste kleur foundation gekozen worden en ook kan je je haarkleur hier op aanpassen.

Bepaalde tinten zorgen en dan voor dat jij er nóg mooier uitziet, terwijl andere kleuren juist kunnen misstaan. Omdat het nogal lastig kan zijn om te zien wat voor ondertoon jouw huid heeft, hebben wij de ultieme tip gevonden. Zo zie je binnen enkele seconden of jij meer neigt naar geel of roze.

Gele of roze ondertoon? Zo zie je dat

Bij sommigen is het heel erg duidelijk te zien of ze een gele of roze ondertoon hebben. Heb je een roze ondertoon? Dan koop je ook de foundations die iets meer ‘roze’ zijn. Dat staat vaak ook in de naam. Denk aan ‘vanilla rose’ o.i.d. Normaal gesproken hebben mensen uit Aziatische landen meer een gele ondertoon en mensen uit westerse landen die snel verbranden een roze ondertoon. Hoe komt het dan dat dat niet altijd klopt?

Nou, zelf als je roze in je gezicht hebt, dan kan je een gele ondertoon hebben. De roze verkleuringen in je huid hebben vaak andere oorzaken, zoals acné of rosecea. We hebben nu een TikTok gevonden waarin iemand een hele handige tip geeft, zodat jij snel kunt zien hoe jouw huid eigenlijk in elkaar steekt.

De tip? Kijk naar je knokkels. Maak een vuist en kijk naar de kleur van je knokkels. Is worden ze een beetje gelig of juist roze? Nou, dan is dat je antwoord.

Graag gedaan girls.

Kappertje boeken? Deze haarkleur past het best bij jouw huid