Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 19 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Kappertje boeken? Deze haarkleur past het best bij jouw huid

De lente komt er weer aan en misschien is het wel tijd voor een nieuwe haarkleur. Een trend voor de komende tijd is een karamel-achtige kleur met balayage want zo krijg je ook geen lelijke uitgroei. Ginger brunette is ook weer helemaal in! Dit is een combinatie van bruin en rood. Misschien wat voor jou? Om erachter te komen welke kleur goed bij je past kan je kijken naar je huidtint.

Met deze handige hack kom je erachter.

Ondertoon

Je moet eerst achter de ondertoon van je huid komen. Hier is een hele makkelijke manier voor! Eerst maak je je gezicht make-up vrij en doe daarna je haar in een witte (of lichte) handdoek. Pak een T-shirt met een warme kleur, rood bijvoorbeeld. Ook pak je een T-shirt met een koele kleur, zoals blauw. Trek eerst het warme shirt aan en dan het koele shirt. Zorgt het warme shirt ervoor dat je huid er ook warm uitziet? Dan ben je een warm type. Komen de rode vlekken in je huid meer naar voren? Dan ben je een koel type. Zelfde geldt voor de koel gekleurde T-shirts, zie je er bleek uit, dan past een warme ondertoon beter bij je. Ontstaat er een soort eenheid met je huid? Dan heb je een koele ondertoon.

Type seizoen

Heel leuk deze uitleg over je ondertoon, maar wat moet je er nou mee? Wij zullen het je uitleggen. De ondertoon die je hebt, kun je koppelen aan welk seizoenstype je bent en dit heeft dan weer invloed op welke kleuren goed staan. Welk seizoenstype ben jij?

Zomertype

Een zomertype heeft een koele ondertoon met blauwe en roze tinten. Heb je sproeten? Dan zijn deze waarschijnlijk grijsbruin. Je natuurlijke haarkleur is asblond, donkerblond of matbruin en je ogen zijn grijs, groen of blauw.

Cameron Diaz is een zomertype.

Wintertype

Een wintertype heeft ook een koele ondertoon. Onder het wintertype vallen twee soorten: Sneeuwwitje type en het donkere wintertype. Iedereen weet wel hoe Sneeuwwitje eruitziet en zo ziet een Sneeuwwitje type er dus ook ongeveer uit. Het type heeft een lichte huid, vaak donker haar en diepblauwe, groene, bruine of grijsblauwe ogen. Dan het donkere wintertype, deze heeft juist het hele jaar door een bruine kleur, maar wel met een koele ondertoon. Het haar van een donker wintertype kan donkerblond tot zwart zijn en heeft bruine, zwartbruine, groenbruine, grijsgroene of grijsblauwe ogen.

Courtney Cox is een wintertype.

Lentetype

Lentetypes hebben een warme ondertoon, die te herkennen is aan een perzik- tot ivoorbeige huid. Dit type heeft blond tot middenblond haar en heeft een warme gloed, zoals koper of goud. Degene heeft warmbruine, groenblauwe of helderblauwe ogen en vaak lichte wenkbrauwen.

Linsay Lohan is een lentetype .

Herfsttype

Herfsttypes hebben een warme huid met een gouden gloed. Dit type wordt snel bruin. Heb jij even geluk als je een herfsttype bent! Een herfsttype heeft vaak middebruin, honingbruin of donkerbruin haar met een rode gloed. De kleur ogen is kan variëren van olijf tot hazelnoot of groenblauw.

Jennifer Lopez is een herfsttype.

Haarkleur

Nu waar je voor kwam: welke haarkleur past het best bij jouw ondertoon? Ben je een zomertype? Ga voor een donkerblonde tot lichtblonde kleur want natuurlijke en astinten passen het beste bij jouw koele ondertoon.

Bij wintertypes past een natuurlijke of een donkere maar assige haarkleur het beste. Omdat lentetypes een warme ondertoon hebben, kunnen ze het beste kiezen voor een lichte warme haarkleur. Ga voor een blond! Als laatste het herfsttype. Jij kan bruin goed hebben en een warme haarkleur het beste. Ga bijvoorbeeld voor een hazelnoot-kleur!

25 verschillende tinten en kleuren als inspiratie voor blond haar