Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 19 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

6 tips om het maximale uit je weekend te halen

Het is weer weekend! Hier heb je waarschijnlijk al vijf dagen naar uitgekeken, toch?! Na zo’n drukke week kan je wel een leuk maar rustig weekend gebruiken. Voor je het weet is het weekend alweer voorbij en heb je weer last van de monday blues.

Hoe haal je nou het maximale uit die twee vrije dagen?

1. Plan je weekend

Door de coronapandemie was het lastig om dingen te plannen waardoor we nu meer ‘spontane’ weekenden vieren. Dat is natuurlijk vaak heel leuk, maar het kan er ook voor zorgen dat je uiteindelijk helemaal niks hebt gedaan. Maak dus doordeweeks alvast plannen voor het, al is het een stukje lopen met je beste vriendin om de laatste roddels te bespreken. Dan heb je iets om naar uit te kijken.

2. Rust in het weekend

Naast dat je veel moet plannen, moet je ook ruimte over houden om wat rust te pakken. Ga je zaterdagavond stappen of een drankje doen met vrienden? Zorg dan dat je ‘s morgens of ‘s middags een rustmomentje pakt. Een zo’n momentje kan een uurtje met jezelf zijn of met je familie, partner of huisgenoten. Kijk een filmpje op de bank, ga een boek lezen of ga lekker lang ontbijten.

Ben vrijdag al klaar voor maandag

Hoe graag je ook vrijdagmiddag alles uit je handen wil laten vallen en even helemaal niks wil doen, raden we af dit te doen. Tenzij je natuurlijk al een lege inbox hebt, gestudeerd voor je tentamen maandag of voorbereid bent op je sollicitatie volgende week. Om echt volledig bij de te komen van een week, is een stress loos weekend van belang. Vandaar dat ze vrijdagmiddag het beste alles klaar kan hebben voor maandag. Daarna kan je heerlijk genieten van je weekend!

Taken doordeweeks

Net zoals klaarmaken voor maandag, is het ook handig om je doordeweeks ook klaar te maken voor het weekend. Doe je wasjes en boodschappen, zodat je dit in het weekend niet meer hoeft te doen. Er is niks zo saai als was opvouwen en boodschappen doen terwijl je ook op het terras had kunnen zitten met een leuk gezelschap.

selfcare sunday

Dit is misschien wel onze favoriet: selfcare sunday. Een hele dag voor jou, om lekkere maskertjes te proberen en helemaal tot rust te komen. De beste dag om dit te doen is zondag, zo laad je echt weer even helemaal op voor de komende week. Naast het op doen van een maskertje zijn er nog genoeg andere selfcare ideeën: ga in bad of neem een lange douche, ga sporten, ga een stuk wandelen, lak je nagels, verf je wenkbrauwen, bak een appeltaart, kijk een film, eet gezond, drink je favoriete thee, ga mediteren en luister naar een podcast. Alles waar jij van tot rust komt!

Zondagavond

Ja, zondagavond blues is ook een echt ding en nee, je bent niet de enige die er last van heeft. De stress die je dan ervaart over de komende week kan een vervelende manier zijn om je weekend mee te eindigen. Hoe voorkom je dit? Plan iets op de zondagavond! Zo duurt je weekend nog een stukje langer en heb je afleiding om deze stressgevoelens te vermijden.

OMG! Deze appeltaart met zoute karamel moet je dit weekend proberen