Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 20 feb 2022
Leestijd: 6 minuten

Emma’s Molumn #8: Even serieus.. Wat is Kim-Lian allemaal aan het doen?!

Wekelijks bespreekt Beautify’s Emma in haar ‘molumn’ de afgelopen aflevering. Want ja, het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? We gaan het hebben over de slinkse molacties van bijvoorbeeld Kim-Lian én we gaan het hebben over de gekste theorieën en aanwijzingen, want social media staat er vol mee. Vandaag aflevering 8: ‘Mollenvanger’.

Spoileralert!

Wie is de Mol? Aflevering 8

We zijn alweer aangekomen bij de achtste aflevering van dit seizoen #WIDM en dat betekent dat het spel volop aan de gang is. Er wordt gemold, fanatiek gespeeld, geld gewonnen én geld verloren. Inmiddels zijn er nog maar 4 kandidaten over en dat betekent dat we wel héél dichtbij de finale zijn. Nog twee weken wachten en dan weten we wie de ultieme saboteur, oftewel De Mol, is.

Geld in de pot begin aflevering: €12.095,-
Kandidaten over: 4
Penningmeester: Everon

Carpet Diem

De groep arriveert in een van de oudste dorpjes van Albanië. Dit dorp staat bekend om zijn vloerkleden en laat dat nou nét het onderwerp zijn van deze opdracht. Ze moeten de straten van het dorp bedekken met deze iconische Albanese tapijten en dat betekent dus dat ze winkeliers moeten vragen om deze spullen te faciliteren. Met plaatsvervangende schaamte kijk ik naar dit soort opdrachten want de kandidaten zijn altijd zó gehaast en hebben natuurlijk helemaal geen tijd om rustig uit te leggen waar dit soort opdrachten voor zijn. De kandidaten krijgen 10 euro per meter tapijt en ook mogen er geen gaten te zien zijn want anders verdienen ze geen geld. De naam van deze opdracht is Carpet Diem. Hoe leuk?!!

Kim-Lian gaat heel enthousiast aan de slag maar legt de tapijten wel in het breedste straatje. Leuk hoor, maar het gaat om meters maken Kim! Toch krijgen ze het voor elkaar om zo’n 44 meter aan tapijt te leggen zónder gaten en de toeristen in het stadje vinden het geweldig.

Er worden talloze selfies gemaakt en mensen stoppen ook om te kijken. Toch vinden de kijkers het wat minder leuk.. ze zijn namelijk bang dat alle tapijten nu vies teruggebracht worden en dus niet meer te verkopen zijn. Gelukkig vertelt presentator Rik hoe het er echt aan toeging achter de schermen:

Heftig

Tijdens de tweede opdracht staan Kim-Lian en Fresia in een hijskraan en moeten Thomas en Everon containers verplaatsen. Het team in de hijskraan moet vragen formuleren over het WIDM-spel en de de twee op de grond moeten de juiste antwoorden vinden op de containers. Eigenlijk gaat deze samenwerking heel erg goed. Kim en Fresia lezen zo veel mogelijk vragen op en Thomas en Everon zorgen dat ze de juiste antwoorden vinden. Het is ook lastig om hier te mollen, omdat iedereen overzicht heeft op de containers. Toch weet Kim-Lian er aan het einde weer een vage boel van te maken: ze heeft namelijk wéér een ‘gevoeletje’ (net zoals bij de schapen van vorige week) dat er in een bepaalde container geen geld zit en dus ook weggedragen moet worden. Thomas en Everon denken hetzelfde en willen dus eigenlijk JUIST zien wat er in die container zit.

Mocht Kim-Lian liegen dan is dat wel heel erg duidelijk. De mannen kiezen inderdaad om te kijken of het geld uiteindelijk in die ene container zit en… helaas. Dat zit het niet. Het gevoel van Kim was goed?! Of dit is weer een enorme Mol-actie óf ze heeft echt een soort stemmen in haar hoofd. Eindstand is wel dat ze dus nu geen geld hebben verdiend en dat de opdracht, hoe goed deze ook begon, slecht uitgevoerd is. Errrrug handig voor de Mol dit.

Zand erover

Tijdens de laatste opdracht moeten de kandidaten met behulp van een metaaldetector stepjes uit het zand weten te vissen. Met deze stepjes moeten ze Rik zien te bereiken. Doen ze dat binnen de tijd? Dan verdienen ze geld. Komen ze aan zonder step? Dan verdienen ze nul euro. Komen ze te laat? Dan gaat er geld uit te pot. Dat zoeken blijkt nog best lastig te zijn, omdat die metaaldetectors bij zo’n beetje alles lijken te piepen. De strandbedjes zijn ook van metaal dus ja.. daar ga je al.

Fresia weet maar liefst drie step-frames op te graven en Kim-Lian leent een rood kinderschepje en probeert daarmee te zoeken. Want tuurlijk, waarom zouden je eigen handen beter werken dan een babyschepje?! Kim.. ik heb een vraag: “WAT DOE JE?!” Everon graaft niet mee, die roept alleen. Thomas doet zijn best maar die lijkt alleen maar nog méér strandbedjes te vinden.

Uiteindelijk weten ze één hele step te maken en Kim-Lian sprint naar Rik. De andere kandidaten rennen voor Kim uit zodat ze hopelijk nog op tijd zijn. En ja hoor, dat zijn ze!

Emma’s Molumn #4: audities voor Spiderman en op de thee bij Albanese oudjes

Eliminatie

Oké, ik weet het, ik ben niet goed in dit spel. Ik heb tot nu toe alleen maar ingezet op de verkeerde mensen en dat betekent dat ik ook heel veel punten ben verloren in de WIDM-app. Toch durf ik nog niet in te zetten op één Mol en ik ga dit keer voor Kim-Lian en Fresia. Ik verdenk Everon ook hoor, maar inzetten op alle kandidaten.. dat lijkt me een beetje te ver gaan.
Ik heb eindelijk een keer mazzel (YES!!) want Thomas gaat eruit. Ik vind Thomas heel erg leuk, maar ik heb geen punten op hem ingezet. Eindelijk een keer een groen scherm! Toch zullen er heel wat mensen zijn die al hun punten op Thomas hebben ingezet, want hij had zeker een goede Mol geweest. Wie is de Mol? Tjsa, ik denk Kim-Lian.

Volgende week de laatste aflevering voor de ontknoping! Ik kan niet wachten.

Emma’s Molumn #7: Kim-Lian voorspelt een opdracht met schapen en de Mol vaart gewoon langs