Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 30 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Nikkie de Jager krijgt hele belangrijke rol tijdens Eurovisie Songfestival

Nederland geeft op 11 mei vanuit Leeuwarden de punten tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Ja – volgende week al! Zet het dus in je agenda. Nikkie de Jager deelt in de finale de Nederlandse juryscores tijdens een groot evenement in de Friese hoofdstad, maakte AVROTROS dinsdag bekend.

Nikkietutorials geeft de Nederlandse punten weg

Het is de eerste keer dat make-upartist en YouTuber Nikkie de Jager de punten geeft namens Nederland. In 2021 presenteerde zij wel mede het liedjesfestijn toen het in Rotterdam plaatsvond. Op het Instagram-kanaal van het Songfestival oefent Nikkie alvast.

Joost Klein moet op 9 mei nog wel een finaleplek weten te bemachtigen met zijn lied Europapa dus dat wordt nog even spannend. De kans dat dit niet lukt, lijkt klein. De zanger is volgens de bookmakers één van de favorieten voor de overwinning van het songfestival in het Zweedse Malmö. En dat is ook te zien op TikTok en andere social kanalen: Joost is populair.

Waarom zijn we live vanuit Leeuwarden?

Voor deze opzet is gekozen omdat Leeuwarden de geboorteplaats is van Joost Klein, die Nederland dit jaar vertegenwoordigt. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens. Onder anderen rappers Brunzyn en Bokoedro, goede vrienden van Klein, zijn van de partij.