Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 9 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is wat je per dag verdient als figurant bij ‘Gooische Vrouwen’

Eind 2024 komt onze favoriete Nederlandse serie terug op de buis: Gooische Vrouwen. De opnames beginnen al bijna en deze week bracht de producent naar buiten dat ze nog verschillende figuranten zoeken. Dream come true! En wist dat dit niet eens vrijwillig is, maar dat je er gewoon voor betaald krijgt?

Wij zouden ons gratis een dagje onderdompelen in het leven van Cheryl, Anouk, Roelien en Claire. Maar casting agency Blue Circle laat weten dat je gewoon een vergoeding krijgt voor het dagje figureren.

Meespelen in nieuwe serie Gooische Vrouwen

Het nieuwe seizoen Gooische Vrouwen gaat bijna in de maak. Nog even, en dan kunnen we weer genieten van al het decadente drama waar de dames mee te maken krijgen. Volgens regisseur Wil Koopman verschijnt de show half oktober op SBS6 en Videoland. Maar voor het zover is, moet er nog veel gedraaid worden.

Daar kan jij bij zijn. Deze week liet casting agency Blue Circle weten dat ze nog op zoek zijn naar figuranten voor de show. ”De populaire serie ‘Gooische Vrouwen’ keert terug en ‘echt iedereen doet weer mee. Wij zijn voor dit nieuwe seizoen op zoek naar enthousiaste figuranten (m/v/x)” luidt de oproep.

GOOISCHE VROUWEN - Aflevering 1
ANP

Als figurant verdien je €50 per dag

Op de oproeppagina van Blue Circle zie je naar welke figuranten nog gezocht wordt. Zo zijn ze nog op zoek naar een taxichauffeur, uitgaansgasten, gasten in een chique restaurant, bediening in een chique restaurant, toeschouwers concert, voorbijgangers, een hovenier, een bezorger van eten, fotografen en pers, bezoekers van een museum en beveiligers. Een flinke lijst, dus.

Voor deze opnamedagen, die meestal tien uur duren, krijg je een vergoeding van €50. Dit is inclusief reis- en parkeerkosten. Zelf gaan werken is lucratiever, maar figureren bij Gooische Vrouwen is zeker leuker. De opnames met figuranten vinden plaats tussen maandag 22 april en maandag 24 juni.