Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Haar 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

3 tips waardoor jouw krullen vanaf nu wél blijven zitten

Je hebt binnenkort een feestje en daar wil je indruk maken. Daarom kies je ervoor om jouw lokken te krullen. Dat kost even wat tijd, maar het eindresultaat is prachtig… totdat de krullen uitzakken. Wat kan je doen om jouw krullende coupe zo lang mogelijk mooi in model te houden?

Deze is voor iedereen die ‘s morgens de deur uitstapt met een prachtige krullenbos, en ‘s avonds thuiskomt met treurige lokken langs haar gezicht.

3 tips voor het krullen van je haar

Zo zorg je ervoor dat jouw haar zo lang mogelijk in model blijft.

1. Bereid je haar voor op de krultang

Als je een krultang gebruikt, dan betekent dat dat jouw haar in aanraking komt met hitte. Dat is niet goed voor jouw haardos, dus een goede voorbereiding is een must. Spray jouw haar altijd in met een goede heat protector om schade te voorkomen.

Daarna breng je een product op je haar aan waardoor je krullen langer blijven zitten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stevige mousse. Verdeel de mousse gelijkmatig over je haar, kneed het in je lokken en laat het een paar minuten drogen. Je wilt niet dat de mousse nog nat is als je met een hete krultang jouw haar aanraakt.

2. Gebruik kleine plukken haar

Jenna Spino, pro stylist in een salon in Chicago, geeft als tip om kleinere plukken haar te pakken als je wilt dat jouw krullen lang blijven zitten. Je bent natuurlijk wel iets langer bezig dan wanneer je grote plukken haar gebruikt, maar het eindresultaat liegt er niet om.

Enne, vergeet niet om af en toe jouw krultang goed schoon te maken. Het niet schoonmaken van je stijltang of krultang heeft namelijk grote gevolgen voor je haar.

3. Zorg ervoor dat je krullen blijven zitten

Tevreden met jouw coupe? Dan is het tijd om de bus haarlak erbij te pakken. Gebruik echter niet te veel haarlak om ‘harde’ krullen te voorkomen. Ook kan je ervoor kiezen om voor een wat lossere look te gaan. Maak met je vingers de krullen dan wat losser, vooral richting jouw hoofdhuid. Dit zorgt voor meer volume en een luchtiger geheel.