Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Relatietherapie: 3 redenen waarom je dit √°ltijd moet proberen voor je uit elkaar gaat

Waar jullie eerst helemaal weg waren van elkaar, lijken jullie steeds meer van elkaar te vervreemden. De irritaties stapelen zich op en het duurt niet lang meer voordat er nog één druppel bij komt die de emmer doet overlopen. Herkenbaar? Hopelijk ben je nog niet zover dat je de handdoek in de ring wil gooien, want relatietherapie kan er écht voor zorgen dat jullie elkaar weer vinden.

Het is zonde om een relatie van maanden of zelfs jaren zomaar weg te gooien. Soms moet je nou eenmaal een beetje moeite doen voor elkaar om dat gevoel voor elkaar weer aan te wakkeren.

Relatietherapie om (hopelijk) die breuk te voorkomen

Hoewel een breakup soms de enige oplossing lijkt, is dat niet wat je diep van binnen wilt. Wil jij het nog een kans geven? Dit zijn de redenen om het nog eens te proberen met behulp van relatietherapie.

1. Het geeft jullie het gevoel dat jullie er beiden nog voor willen gaan

Als jullie in relatietherapie gaan, betekent dit dat jullie beiden de relatie niet zomaar willen opgeven. Het moet je een onwijs goed gevoel geven om te merken dat er dus nog genoeg liefde is om er samen alles aan te doen dat jullie weer helemaal happy zijn met elkaar.

2. Je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling

In relatietherapie ben je echt niet alleen bezig met jullie samen, het is juist de bedoeling ook goed naar jezelf te kijken. Je kan altijd aan jezelf blijven werken dus je pakt sowieso al winst door in therapie te gaan. Door allebei aan jezelf te werken, kan ook jullie relatie er stukken op vooruit gaan.

3. Soms kunnen problemen makkelijker worden opgelost dan jullie dachten

Hoe groot voor jullie een probleem ook lijkt te zijn, dit betekent niet dat het onoplosbaar is. Als jullie bijvoorbeeld steeds minder intimiteit hebben met elkaar en dat vervelend vinden, kan een therapeut met heel goede handvatten komen waarmee het ‚Äėprobleem‚Äô redelijk makkelijk kan worden opgelost. Zou zonde zijn geweest om dan zomaar je relatie te verbreken terwijl er vele mogelijkheden zijn weer naar elkaar toe te groeien.