Redactie
Redactie Confession 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Maye (29): ‘Het zetten van kaakfiller is helemaal verkeerd uitgepakt’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt.

Deze week vertelt Maye* (29) over haar nare ervaring met fillers.

Hoi Maye, kan je ons vertellen wat er aan de hand is?

“Ja, dat kan ik zeker. Ik heb nooit echt een goede kin en kaaklijn gehad en daar irriteerde ik me best wel aan. Op foto’s moet ik altijd heel erg mijn kin uitsteken om het normaal laten lijken en ik was daar klaar mee. Daarom besloot ik om wat filler in mijn kaak te laten spuiten zodat mijn hoofd iets meer in verhouding was. Zo voelde ik dat. Ik heb research gedaan en uiteindelijk ben ik bij een kliniek beland die ik vertrouwde.”

Hoe ging de behandeling?

“Ze begonnen eigenlijk vrijwel meteen met de filler zetten, terwijl ik voor mijn gevoel pas net binnen was. We hadden gelukkig wel een hoeveelheid afgesproken en dat heeft ze dan ook wel zo gedaan. Alleen toen ik thuis was, schrok ik. Het was helemaal opgezet! Dat duurde een aantal dagen en toen ging de zwellig gelukkig weg. Alleen mijn lichaam kan de filler blijkbaarn niet goed hebben, want er zijn een soort bulten ontstaan. Ik heb mijn kliniek gebeld want ik raakte redelijk in paniel. Zij vertelden dat mijn lichaam de fillers afstoot en dat ze dus opgelost moeten worden. Nou, da’s mooi! Een hele hoop geld weg en ik heb uiteindelijk dus rare bulten op mijn kaak.”

Wat ga je nu doen?

“Ik laat het maar weghalen en dan ga ik maar kaakloos door het leven denk ik. Ik denk dat het een soort teken was dat ik dit niet moet doen en gewoon moet accepteren wie ik ben. Alhoewel ik dat wel lastig vind.”

*De echte naam van Maye is bekend bij de redactie.