Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

4 redenen waarom jij met een alleen met handbagage wil reizen (+ de mooiste koffertjes)

Een vliegreis kan soms best chaotisch zijn, maar als er één ding is dat het leven gemakkelijker maakt, dan is het wel reizen met alleen handbagage. Je hoeft geen spullen in te checken en na afloop ook niet te wachten op je koffer.

Hier zijn een paar redenen waarom die kleine koffertjes de geheime wapens zijn van de slimme reizigers onder ons. En natuurlijk ook de leukste koffertjes om mee te reizen.

1. Snel in en uit de luchthaven

Stel je voor: geen eindeloze wachtrijen bij het inchecken en geen ongeduldige blikken terwijl je wacht op die overvolle bagageband. Met een handbagage koffer loop je zo door de veiligheidscontrole en ben je in no-time klaar om je bestemming te verkennen. Het bespaart niet alleen tijd, maar het geeft je ook dat gevoel van vrijheid en flexibiliteit.

2. Doei bagage-ellende

Wie heeft er zin om te stressen over vermiste bagage? Met handbagage hou je spullen binnen handbereik en verminderen het risico op verlies of beschadiging. Geen angstige momenten meer bij de bagageband – je hebt alles wat je nodig hebt altijd bij je.

3. Spontane avonturen beleven

Met een handbagage koffer ben je altijd klaar voor onverwachte avonturen. Of het nu gaat om een last-minute stedentrip of een spontane stranddag, je hebt alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Zeg maar dag tegen die logge koffers die je spontaniteit beperken.

4. Milieubewust(er) reizen

Kleine gebaren maken een groot verschil, ook als het gaat om reizen. Met handbagage verminder je niet alleen je eigen ecologische voetafdruk, maar je draagt ook bij aan het verminderen van de belasting van vliegtuigen door het gewicht te beperken. Natuurlijk ga je wel vliegen (want weer helemaal niet duurzaam is) dus of dit nou echt een legitieme reden is weten we niet. Maar.. het is wel beter dan 3 te zware koffer meenemen.

 

Dit zijn de leukste koffertjes

En als je helemaal enthousiast bent om met een klein koffertje te reizen, dan wil je natuurlijk wel een leuke. Als je er al eentje hebt, hoef je er geen een te kopen. Maar heb je nog geen eigen koffertje? Dan zijn onderstaande opties misschien wel wat voor jou:

 

 1.  Travelite €119,95
 2. handbagage
  De Bijenkorf
 3. 2. Suitsuit €159,95
 4. Handbagage
  Suitsuit

  3. Topmove via Lidl €79.99

  Handbagage
  Lidl

De voordelen van single zijn: zes redenen waarom vrijgezel zijn juist zo fijn is