Britta van Aggele
Britta van Aggele Confession 21 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Lucie (34): ‘Mijn vriend wil vrienden blijven met de vrouw waarmee hij vreemdging’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet.

Deze week deelt Lucie* (34) haar verhaal.

‘Mijn vriend wil vrienden blijven met de vrouw waarmee hij vreemdging’

“Ongeveer een half jaar geleden bekende mijn vriend dat hij een affaire had gehad met iemand die hij kent van zijn middelbare school. Ze zijn blijkbaar altijd goede vrienden geweest en kregen door middel van social media weer contact met elkaar. De affaire duurde een jaar en hij vertelde dat hij er over had nagedacht of hij in onze relatie wilde blijven of dat hij met haar een relatie wilde starten.

Dit kwam natuurlijk als een harde klap aan. We hebben samen twee kinderen en ik dacht dat we gelukkig waren, maar dus toch niet. Maar ik wil onze relatie en hem niet kwijt. We gingen samen in therapie en zijn op dit moment sterker dan ooit, maar hij overviel me laatst met een nogal verontrustende onthulling.”

Fran (26): ‘Mijn Tinderdate kwam zwanger aan op onze eerste date’

Vrienden blijven

“Toen we weer naar onze wekelijkse afspraak bij onze therapeut gingen deed hij een nogal opvallende uitspraak. We hebben het hier natuurlijk gehad over de vrouw waarmee hij is vreemdgegaan en in een van onze meest recente sessies vertelde hij dat hij graag wil dat ze een rol in zijn leven blijft houden. Hij wil dat ze vrienden blijven. Onze huwelijkstherapeut zei dat hoewel hij nog gevoelens voor haar heeft, dit niet erg gepast zou zijn en daar was ik het natuurlijk mee eens.

Maar hij lijkt deze gedachten vast te blijven houden, want hij wil nog steeds vrienden met haar blijven. Ik zei dat ik dit absoluut niet wilde en daar leek hij behoorlijk tegenin te gaan. En nu ben ik bang dat als ik dit niet toelaat het mijn huwelijk zal verpesten. Wat moet ik doen?”

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Noor (25): ‘Mijn verloofde knuffelt liever met knuffelbeesten dan met mij’