Redactie
Redactie Confession 16 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Luna (29): ‘Mijn vrienden zijn boos omdat ik ze heb uitgenodigd op mijn nep bruiloft’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week lees je het verhaal van Luna*. Haar vrienden zijn boos omdat Luna hun heeft uitgenodigd voor haar nep bruiloft.

‘Mijn vrienden zijn boos omdat ik ze heb uitgenodigd op mijn nep bruiloft’

“Vorig jaar was het eindelijk zover: het jaar dat ik en mijn vriend (nu man) gingen trouwen. Na onze verloving was dit de dag waar ik een heel jaar naartoe heb geleefd en ik wilde dan ook dat alles perfect zou lopen. Ik heb mijn hele leven al nagedacht over hoe ik mijn bruiloft graag zou willen hebben. Nu is er door de jaren heen wel wat veranderd aan dat beeld, want veel mensen om mij heen hebben kinderen gekregen. Zelf hebben ik en mijn partner nog geen kinderen en ik wilde eigenlijk ook niet dat er kinderen op mijn bruiloft aanwezig zouden zijn.

Dit bleek alleen niet echt een optie te zijn, aangezien bijna iedereen om mij heen – die ik wilde uitnodigen – kinderen heeft. Dus besloten ik en mijn partner twee bruiloften te houden. Eén hele dag met al onze familie, vrienden en al hun kinderen – en één dag voor ons twee, met alleen onze ouders en getuigen.”

Feesten

“Voor de eerste bruiloft kocht ik een goedkope, tweedehands bruidsjurk die ik liet verstellen. Het was een mooie dag, maar zoals ik al had verwacht hadden de kinderen een grote invloed op de bruiloft. Het was heel de dag ontzettend rumoerig, de kinderen renden overal rond en zelfs mijn bruidsjurk werd vies.

Sommige mensen verontschuldigden zich wel voor hun kinderen, maar veel zeiden niks. Hierdoor voelde ik mij ook niet schuldig over mijn tweede bruiloft, die een week later plaatsvond. Voor deze bruiloft had ik een (al zeg ik het zelf) geweldige bruidsjurk uitgekozen en het was een prachtige dag op een nog mooiere locatie. Ik kon mijn geluk niet op! We lieten ook professionele foto’s maken en toen ik ze terugkreeg was ik zo trots dat ik ze op social media deelde.”

Boos

“Ik had er helemaal niet over nagedacht dat mensen wat van de foto’s zouden vinden, maar er stroomden al snel reacties van mensen binnen die was opgevallen dat ik op de foto’s een andere trouwjurk aanhad. Ik legde uit wat ik had gedaan en kreeg hier tot mijn verbazing nogal wat nare reacties op terug. Maar spijt heb ik er niet van, want ik heb de bruiloft van mijn dromen gehad.”