Britta van Aggele
Britta van Aggele Confession 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Tess (27): ‘Mijn man en schoonmoeder willen bepalen hoe ik ga bevallen’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet.

Deze week deelt Tess* (27) haar verhaal.

‘Mijn man en schoonmoeder willen bepalen hoe ik ga bevallen’

“Ik en mijn man kwamen er eind vorig jaar achter dat we in verwachting zijn van een kindje. Nu de bevalling steeds dichterbij komt wordt ik toch een beetje zenuwachtig moet ik zeggen. Hoewel ik weet dat ik dit kan, doordat zoveel vrouwen dit voor mij ook al hebben gedaan, kijk in niet bepaald uit naar mijn bevalling. Natuurlijk wel naar het ontmoeten van mijn prachtige baby, maar als ik de bevalling kon overslaan zou ik daar zeker voor kiezen.

Ik heb het hier regelmatig over met mijn man en hoewel hij mij steunt slaat hij de laatste tijd een beetje door. Hij is namelijk dagenlang onderzoek aan het doen naar de beste manier om te bevallen en wat er precies wel en niet fijn is. En hoewel dit allemaal heel erg lief klinkt wordt ik er helemaal gek van.”

Belle (35): ‘Mijn schoonbroer heeft ervoor gezorgd dat mijn man mij heeft verlaten’

Druk

“En het is niet alleen mijn man. Hij heeft namelijk ook zijn moeder erbij betrokken door haar om advies te vragen. Ze kwamen zelfs een paar weken geleden bij ons thuis met een hele presentatie waarin ze mij precies vertelden wat ik allemaal moet doen om de bevalling op een fijne manier door te komen.

Er werd zelfs een bevalling video laten zien van een andere vrouw en dat was voor mij de druppel. Ik schreeuwde naar ze dat het mijn bevalling is en hoewel ik alle moeite waardeer ik zelf uitmaak hoe ik ga bevallen. Daar leken ze flink van te schrikken, maar ze stopten wel. Maar daar bleef het niet bij. Mijn man kwam namelijk een week later bij me en zei dat het net zo goed zijn baby was als die van mij en hij ook zeggenschap had hoe het ter wereld zou komen. Ik zei tegen hem dat we zeker allebei de ouders zijn van deze baby, maar dat het mijn lichaam is en ik dus mag kiezen hoe ik wil bevallen en dat was van mijn kant het einde van die discussie.”

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Dana (25): ‘Iets of iemand fluisterde in mijn oor op de begraafplaats van mijn moeder’