Redactie
Redactie Confession 13 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Fran (26): ‘Mijn Tinderdate kwam zwanger aan op onze eerste date’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet.

Deze week deelt Fran* (26) haar verhaal.

‘Mijn Tinderdate kwam zwanger aan op onze eerste date’

“Ik weet niet wie er allemaal nog meer daten, maar ik vind de wereld een steeds gekkere plek worden op dit gebied. Ik heb de laatste tijd de ene na de andere rare date, maar en sprong er toch wel echt één bovenuit een tijdje geleden. Mijn voorkeur gaat uit naar vrouwen en in mijn leeftijdscategorie zitten er genoeg op datingapps zoals Tinder. Je zou dan ook denken dat het niet zo moeilijk zou moeten zijn om een leuk iemand tegen te komen, maar niks is minder waar.

Toch kwam ik maanden geleden een hele leuke vrouw tegen. Ze zag er niet alleen leuk uit, maar ook haar bio en omschrijving leken een perfecte match voor mij. Ik hoefde daarom ook niet lang na te denken en likete haar profiel en kreeg niet veel later een melding dat we een match waren. Ik was nogal blij en we raakten in gesprek. En mijn eerste indruk leek te kloppen, want sinds die dag praatten we non-stop met elkaar.”

Louisa (26): ‘Mijn vriend weet niet dat ik gestopt ben met de pil’

Eerste date

“Het duurde niet lang voordat we beiden naar meer dan alleen online praten begonnen te verlangen en ik stelde voor om elkaar in het echt te ontmoeten voor een date. Hoewel ze dit eerst een beetje af leek te houden (ze vond het spannend vertelde ze), stemde ze later in om me in het echt te ontmoeten. Ik kon niet wachten!

Zo gezegd, zo gedaan en we spraken af om ergens in het centrum van Amsterdam een drankje te doen. Toen ik zat te wachten kwam er vrouw na vrouw langs, maar het was niet haar. Tot dat ik haar zag komen aanlopen. Net zo knap als op haar foto’s, de date kon niet beter beginnen dacht ik toen nog. We begroetten elkaar, maar toen ze haar jas opendeed viel me opeens wat op. Ze leek namelijk een zwangere buik te hebben.”

Zwanger

“Nu weet ik dat dit altijd een gevoelig onderwerp is bij vrouwen. Je wilt namelijk niet iemand zwanger noemen als dit niet het geval blijkt te zijn. Maar er was toch wel een duidelijke beginnende zwangere buik te zien die ik niet op haar foto’s zag staan en waarover ik ook niks had gelezen op haar profiel of over had gehoord in onze gesprekken.

Ik was dan ook redelijk verbaasd en wist niet zo goed wat ik erover moest zeggen. Ze zag mijn geschrokken gezicht en kon wel raden waardoor het kwam. Toen vertelde ze dat ze inderdaad zwanger was en het in onze gesprekken niet durfde te vertellen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb absoluut niks tegen kinderen, maar ik wil ze op dit moment zelf liever nog niet. En ik wil zoiets al helemaal van te voren weten. Onze date duurde daarom ook niet erg lang en ik had gewild dat ze me het van tevoren had verteld.”

Romee (25): ‘Mijn vriend maakt een goor geluid terwijl hij eet’